I dag slapp PR-bransjens egen forening Komm listen over de kvalifiserte bidragene til årets Gullkorn-utdelingen. 56 innsendte bidrag har kokt ned til 25 som er videre på shortlist. Når prisutdelingen går av stabelen 10. november skal juryen plukke ut tre nominerte og én vinner i hver av de fem kategoriene.

Les mer: Trigger leder an blant Gullkorn-finalistene'

12 byråer har sendt inn bidrag til konkurransen, inkludert bransjens største, Gambit H+K og Geelmuyden Kiese. Men særlig ett byrå glimrer med sitt fravær på shortlisten, nemlig First House.

- Vi har valgt å ikke prioritere Gullkorn i noen kategorier i år, skriver administrerende direktør Per Høiby i en sms til Kampanje.

Byrået sendte inn bidrag til konkurransen i 2011 og 2014.

- Hvorfor har dere nedprioritert prisen i år?

- Det er en ren ressursbetraktning med utgangspunkt i at det går med en del tid i forberedelsene og presentasjon av eventuelle bidrag.

Deler ut lobbypris
I år skal det blant annet deles ut en pris i kategorien Myndighetskommunikasjon. Kategorien ble først forsøkt lansert i fjor under navnet Årets lobbying, men da var det ingen byråer som ville ha prisen. I år har prisen fåttter det sendt inn tre bidrag, to fra Trigger og én fra Geelmuyden Kiese, og dermed er kategorien oppe og står.

- Jeg vet ikke om navnebyttet har vært utslagsgivende. Vi har jo heldigvis fått inn noen bidrag i år. Dette er en prosess som tar litt tid. Det er noen jobber man kan vise og andre man ikke kan vise, sier Komm-leder Stian Lyberg til Kampanje

Han er ikke overrasket over at Trigger, som er mest kjent for markedskommunikasjon, dominerer en sånn kategori.

- Nei, egentlig ikke. Det har å gjøre med hvilke jobber de ulike byråene gjør. Dette er også et bredt felt og Trigger jobber nok med oppdrag som er mer synlige. En del andre byråer jobber med oppdrag som ikke er like synlige. Trigger er også det byrået som har sendt inn desidert flest arbeider.

- Når man tenker myndighetskommunikasjon går tankene gjerne til et byrå som First House. Burde de vært med her?

- Vi skulle gjerne hatt bidrag fra alle byråene, men i år er antall byråer mye bredere sammensatt enn tidligere. Det er opp til hvert enkelt byrå å avgjøre om de har arbeider som kan sendes inn til denne typen konkurranser.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Deler ut lobbypris: Komm-leder Stian Lyberg er fornøyd me då kunne dele ut pris for beste myndighetskommunikasjon, selv om bare to byråer har vist interesse for den.

Ingen vil ha krisepris

En annen pris Komm har forsøkt å stable på beina i Gullkorn, men som de ikke har lyktes med, er prisen for årets krisehåndtering.

- Den er diskutert hvert år, men erfaringen er at det er få som har arbeider som kan sendes inn der.

- Er det for få kriser?

- Kriser er det vel stort sett hele tiden, men det har vel noe med arten av den typen arbeider man gjør i krisearbeid.