Det er god stemning hos Trigger etter nattens prisfangst i konkurransen Global Sabre Awards i Miami og kunngjøringen om at PR-byrået satser på ekspansjon til Sverige. Som Kampanje skrev tidligere i dag vil Trigger-sjef Preben Carlsen nå satse internasjonalt etter å ha tatt det norske byråmarkedet med storm.

Les mer: Trigger satser i Sverige

Samtidig går Preben Carlsen nå over i stillingen som styreleder og konsernsjef i Trigger internasjonalt, hvor han vil jobbe mindre med drift og mer med fag, forretningsutvikling og kundearbeid. Bente Kvam Kristoffersen blir daglig leder i Trigger i Norge.

- Klarer vi Sverige, klarer vi resten
Selv om Carlsen nå har offentliggjort byråets internasjonale ambisjoner, er det foreløpig lite ved Sverige-planene som er konkret, annet enn at Stockholm blir første by ut.

Sverige var et naturlig utgangspunkt for den internasjonale satsingen ifølge Carlsen.

- Sverige er et strategisk nøkkelmarked i Norden. Stadig flere kunder ser på Norden som ett marked og Sverige er kanskje det tøffeste kommunikasjonsmarkedet i Norden rent faglig. Klarer vi Sverige, klarer vi resten, litt flåsete sagt.

- Har dere allerede noen ansatte?

- Vi har noen dialoger på gang, men det er alt for tidlig å si noe om. Det vi har på plass er finansieringen på det vi ønsker å gå i gang med og noen anslag på utviklingen som vi tror er realistiske. Det er viktig at hovedvirksomheten til Trigger skal ligge i Norge i uoverskuelig fremtid. Det vi gjør i Sverige skal ikke knekke ryggen på oss i Norge.

- Legger noen millioner i det
Akkurat hvor store investeringer Trigger nå gjør, vil ikke Carlsen gå inn på.

- Jeg vil ikke gå inn på tall, men vi kommer til å legge noen millioner i det.

- Betyr dette at dere har nådd et tak på den norske veksten?

- Ja, vi kunne ha vokst betydelig mer i Norge om vi hadde gjort om på modellen vår og bare var ute etter å vokse og tjene mer penger. Vi er mest ute etter å være best faglig sett og ønsker ikke å sette opp produksjonsmiljøer internt fordi det binder opp så mye ressurser. I Norge er det et tak på hvor store man kan bli med en sånn modell. Det er en grunn til at store byråer har vesentlig produksjon inhouse. Da hadde vi gått på akkord med den uavhengige rådgivningskapasiteten vår, fordi vi måtte ha solgt disse tjenestene til kundene våre.

- Betyr det også at omsetningen for 2015 vil være på linje med fjorårets 45 millioner kroner?

- Nei, det er en betydelig økning. Vi har hatt bra vekst siden i fjor i antall mennesker og innkjøpsdelen av omsetningen har doblet seg. Det sier også noe om tyngden i oppgavene vi får. Vi kommer til å ha en betydelig vekst i år og så kommer omsetningen til å flate ut.

Vurderer Danmark
- Hvor stor kan omsetningen fra den internasjonale satsingen bli?

- Det er vanskelig å spå. Vi gjør dette som en testpilot og har lyst til å benchmarke metodikken vår med de beste. Om vi får til dette, kommer vi til å legge strategier for å ta det videre.

- Er Danmark i så fall neste land ut?

- Det kan det være. Det er naturlig å etablere seg i Norden først, men det er også mange andre steder i verden som er interessant å leke med. Nå skal vi ta Sverige først og så skal vi ta de mulighetene som dukker opp etter hvert. Den nordiske strukturen kan også brytes opp. Jeg opplever at det er andre land som er mer interessante enn Danmark rent faglig sett.

- Hatten av for Aas-Eng
Når Carlsen ikke brygger på planer om å ta Trigger-suksessen ut til nye markeder, engasjerer han seg gjerne i den pågående content marketing-debatten. Forrige uke rettet han kraftig skyts mot VG og Rema 1000s reklamasamarbeid.

- De sauser det sammen i en så salig røre at det blir nærliggende å tro at VG bruker argumentet om viktigheten av å opprettholde et tydelig skille for å ha ryggen fri i bransjedebatten, mens de i praksis bevisst snylter på den redaksjonelle troverdigheten til VG-redaksjonen for å bygge et attraktivt annonseprodukt, skrev Carlsen i innlegget som satte i gang en ny debatt om content marketing.

Det var da bare rett og rimelig at Carlsen fikk tildelt en rolle i filmen «Content Marketing 3 – Native or die», slik den skisseres opp av Venture Factory-gründer Even Aas-Eng i hans innlegg om debatten.

Les mer: - Native or die

Her ser Aas-Eng for seg Carlsen som protagonisten i fortellingen, i filmens anledning spilt av Espen Kloumann Høiner, kjent fra «Kampen om tungtvannet».

Carlsen ler av skildringen til Aas-Eng.

- Hatten av for spissfindig analyse av bransjedebatten og for en fantastisk historiefortellingsevne. For min del var det veldig gøy å få tildelt en rolle og i tillegg spilt av Espen Kloumann Høiner, som er en kjekk ung mann som mange liker. Vi er fra Nesodden begge to, så det er helt perfekt, sier han til Kampanje.