På slutten av forrige uke ble det kjent at bilprodusenten Volkswagen har jukset med teknologien på sine diesel-biler på det amerikanske markedet for å sikre at bilenes utslipp ikke ble over tillatt nivå.

Skandalen ble et faktum da Volkswagen innrømmet jukset. I dag ble det kjent at hele 11 millioner biler omfattes av jukset og Volkswagen-aksjen har fortsatt å falle som en stein.

Hele 13 milliarder euro var i går kveld barbert bort fra selskapets markedsverdi og tyske aviser mener å vite at toppsjefen i bilkonsernet må gå.

- Dette er alvorlig
Det er ingen liten merkevare som nå rammes. I 2014 var Volkswagen Norges mest solgte bilmerke. Professor Tor W. Andreassen ved Norges Handelhøyskole (NHH) understreker overfor Kampanje at skaden på merkevaren Volkswagen er stor.

På Norsk Kundebarometer i år, kom VW på en 20. plass.

- Det er alvorlig. Man ser jo allerede nå at aksjen har stupt. Men dette er også en krise for Tyskland versus USA. Tyskerne liker å være punktlige og etterrettelige. Når det viser seg at VW i en oppbyggingsfase har manipulert data for at det skal se gunstig ut miljømessig, er det alvorlig. De er tatt i fusk og det bryter med den tyske kulturen, sier Andreassen til Kampanje.  

Bilprodusenten har lenge ønsket seg en solid posisjon i det amerikanske markedet. Børsnedgangen og tillitskrisen i USA kan bli skjebnesvanger i så måte, tror Andreassen.

- Dette vil kunne påvirke og true hele adapsjonen og oppbyggingen i USA. Det betyr nok ikke at de går konkurs, men det kan bety en senere adapsjon, sier han.

- En krise for Tyskland

Markedsføringsprofessor ved NHH, Tor Walin Andreassen, mener skandalen som nå rammer VW kan true hele satsingen i USA. I Norge tror han skadene vil være overkommelig.

- Må legge seg flate
Andreassen er ikke i tvil om hva Volkswagen bør gjøre nå.

- Nå må de legge seg flate. Dette er krisehåndtering i ærlighet. De må reagere spontant og legge seg flate, rydde opp og endre adferd.

Andreassen er også tydelig på det som har skjedd, er uttrykk for en ledelseskultur mer enn at produktet ikke er bra nok.

- Nå må de ansvarlige i USA ta konsekvensen og vise handlekraft utad. Dette handler ikke om produktets kvalitet, men en ledelseskultur. Dette må de nå vise handlekraft overfor og gjøre noe med, sier han.

- Tror du dette vil få noen norske konsekvenser?

- Ikke noe særlig. Det norske markedet er så lite. Det er åpenbart at når store merkevarer blir tatt med buksene nede, er det ikke flott skue. Vi liker jo å tro at store merkevarer er ærlige, sier Andreassen.

Vil ikke kommentere
Kampanje har forsøkt å få en kommentar fra Volkswagen i Norge om dette får konsekvenser for den norske markedsføringen, men markedsdirektør Tor Anton Bjørge har vært opptatt i heldagsmøte i dag.

Informasjonssjef Anita Svanes vil ikke svare på Kampanjes spørsmål, men viser til en internasjonal pressemelding som har gått ut fra Volkswagens hovedkontor i Wolfsburg.

- For å dekke de nødvendige service-kostnader og andre tiltak for å vinne tilbake våre kunders tillit, planlegger Volkswagen å sette til side 6, 5 milliarder Euro og dette vil synes i resultatene våre for tredje kvartal i år. På grunn av de pågående undersøkelsene, kan det estimerte beløpet bli justert, uttaler Head of Corporate & Business Communications ved Volkswagen Group Communications, Andreas Lampersbach i meldingen.

Lampersbach sier videre at de har intensjon om å vinne tilliten fra kundene tilbake.

- Det er og vil fremdeles være en topprioritert oppgave for styret i Volkswagen å vinne tilbakeden tapte tilliten og forhindre at våre kunder blir skadelidende, uttaler Lampersbach.