Marie B. Willumsen har lang erfaring fra mediebransjen, senest som leder for produkt og teknologi innen digital annonse i Polaris Media.

– Jeg ser frem til å vende tilbake til mediebransjen og bidra til det viktige samfunnsoppdraget som norske mediehus har. Amedia har et sterkt analysemiljø, og jeg gleder meg til å bli kjent med dyktige kolleger og videreutvikle innsikt- og analysearbeidet sammen med dem, sier Willumsen i en pressemelding. 

Les også: Amedia Annonse henter fra GroupM og Schibsted 

Marie B. Willumsen har de siste to årene jobbet i Digital Norway, en non-profit aktør som bidrar til digitalisering av norsk næringsliv.

Før dette har hun 10 års erfaring fra Polaris Media og Schibsted i ulike lederroller. 

Hun er utdannet sivilingeniør innen industriell økonomi og teknologiledelse i Trondheim. Etter noen år som konsulent fristet mediebransjen.

– Det er en egen nerve i mediebransjen som jeg liker godt, og som jeg ser frem til å oppleve i Amedia. Jeg har mye erfaring fra annonsesiden, og ser nå frem til å jobbe bredere på tvers av fag- og forretningsområder, forteller Willumsen.

Les også: Slik blir ledelsen i nye Amedia Annonse: - Skal skape større verdi for kundene 

I Amedia får hun det overordnede ansvaret for analysedisipliner på tvers av konsernets forretningsenheter. Hun etterfølger Gustaf Eriksson som nå er konserndirektør for abonnement, og Igor Pipkin som har sluttet i Amedia.

Håvard Solheim, konserndirektør for data og teknologi, er svært tilfreds med ansettelsen av Willumsen.

– Vår modell som konsernfellesskap er å løse problemer én gang for alle avisene våre. For å kunne bistå dem på en slagkraftig måte, trenger vi robuste fagmiljøer. Vi har gode erfaringer i Amedia med å jobbe i tverrfaglige team med kompetanse organisert på tvers av forretningsenheter, og styrker nå ytterligere det analytiske fagmiljøet gjennom å samle flere analysedisipliner. Marie er svært godt egnet til å drive dette arbeidet videre, sier Håvard Solheim.

Marie B. Willumsen tiltrer stillingen som analysedirektør i Amedia innen 1. januar.