Fredag morgen legger NHST-konsernet frem sine regnskapstalle for årets tredjekvartal og de vist at selskapet som blant annet eier Dagens Næringsliv har fått mer fart i mediedivisjonen. Mediedivisjonen går under navnet DN Media Group og teller alle selskapets publikasjoner. 

- Vi hadde en god utvikling både i inntekter og kostnader i kvartalet. På inntektssiden var det annonseinntektene i Dagens Næringsliv som økte mest sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor, sier konsernsjef Amund Djuve i DN Media Group i en pressemelding. 

Amund Djuve tok over som sjef i DN Media Group i april i år etter Trond Sundnes og har nå lagt frem to kvartalsresultater som begge viser bedring

Les mer: Konsernsjef Trond Sundnes slutter i DN Media Group: - Et riktig valg

Totalt økte driftsinntektene med 8,2 prosent mot samme kvartal i fjor til snaue 240 millioner kroner. Samtidig barberte DN Media Group kostnadene mot samme periode i fjor med 8,3 prosent. 

- Vi fortsetter å jobbe systematisk med lønnsomhetsforbedrende tiltak, fortsetter Djuve i meldingen.

I tredje kvartal i fjor ble det kostnadsført engangskostnader på 12,7 millioner kroner, hovedsakelig knyttet til restrukturering. Resultatene for tredje kvartal i år ble også positivt påvirket av valutakursendringene, skriver DN Media Group i meldingen.

Konsernet skriver også at de papirbaserte abonnementsinntektene fortsetter å falle, men de kan samtidig rapportere at veksten for heldigitale abonnementsinntekter var på 17,7 prosent sammenlignet med i fjor. Nå er 62,8 prosent av DN Media Groups abonnementsinntekter heldigitale. 

Her kan du se alle regnskapstallene til DN Media Group for årets tredjekvartal i 2024. Alle i MNOK. 

DN Media Group* 2024 2023 Endring i %
Omsetning 239,4 221,3 + 8
Driftsresultat (EBITDA) 37,6 1,3 + 2792

* NHST opplyser ikke om resultat før skatt i sin kvartalsrapport.