- Vi mekler på overtid, skrev mekler Inger-Marie Landfald i en tekstmelding til NTB like før klokken 1.

Onsdag formiddag er det fremdeles ingen løsning.

- Meklingen pågår fortsatt, sier Landfald.

Det er varslet at oppunder 400 fagorganiserte kan bli tatt ut i streik dersom partene ikke blir enige.

På den ene siden sitter Filmforbundet og på den andre siden Virke Produsentforeninger. Ved en eventuell streik kan det blant annet føre til at TV-programmer som «Farmen», «Alt for Norge» og «71 grader Nord» rammes.

- Mens TV-kanalene rapporterer om store overskudd, står virkeligheten i sterk kontrast til TV-arbeiderne. Rundt 80 til 90 prosent av vår medlemsmasse er midlertidig prosjektansatte, noe som gjør dem ekstremt sårbare, sa forbundsleder Elisabeth O. Sjaastad i Filmforbundet i en pressemelding før meklingen startet.

Hun advarte om at TV-høsten kan starte med mørke skjermer som følge av streiken og at streikeviljen var stor. 

- Streikeviljen blant medlemmene er høy, sa Sjaastad til Kampanje mandag morgen

Siden mandag har filmforbundet og TV-bransjens representanter i Virke vært hos riksmekleren for å komme til enighet om produsenters og filmarbeideres rettigheter og plikter ved engasjementer knyttet til TV-underholdning.

Norsk filmforbund har en medlemsbase på om lag 1.700 medlemmer, mens Produksjonsforeningen Virke organiserer omkring 170 selskaper innen film, TV og dataspillproduksjon. 

Filmforbundets hovedkrav er inkludering av alle i tariffavtalene, uansett fagfunksjon og ansettelsesform, og et betydelig lønnsløft for TV-underholdning.