Tirsdag kveld var stappet til randen med nordmenn som skulle i aksjon under nest siste kveld i friidretts-EM, som i år avholdes i Italias hovedstad Roma.

Karsten Warholm, Line Kloster, Sander Skotheim, Marie-Therese Obst og Henriette Jæger deltok alle med det norske flagget på brystet. Medaljefangsten endte med ett gull, ett sølv og en bronsje for de norske utøverne.

Kampanje får oppgitt at et snitt på 520.000 seere fulgte med på hele NRKs kveldssending, hvilket er en markedsandel på 73,5 prosent. Sendingen begynte klokken 20.00 og varte frem til Distriktsnyheter klokken 23.05.

- Vi er strålende fornøyd med de tallene, sier sportsredaktør i NRK, Espen Olsen Langfeldt, til Kampanje.

Seertoppen ble nådd med 660.000 seere. Da satt folket benket for å se Warholm ta et overlegent EM-gull på 400 meter hekk.

- Toppen ble nådd da Karsten løp, men det er en fantastisk kveld med mange norske utøvere i omtrent hver eneste gren, sier Olsen Langfeldt.

Han forteller at videre at de er fornøyde med seertallene i mesterskapet for øvrig, som har sin siste kveld i kveld. Da skal gullfavoritt Jakob Ingebrigtsen løpe 1.500 meter.

- Vi håper på tilsvarende tall i kveld, sier Olsen Langfeldt.