Saken oppdateres.

I høst får Stavanger sin egen byavis når mediekonsernet Amedia lanserer den digitale nettavisen RA Stavanger. Medier24 omtalte saken først. 

- Stavanger trenger sin egen byavis. Det skal vi sørge for at byens befolkning nå får, sier konserndirektør Ingrid Skogrand i Amedia i en melding. 

Lanseringen kommer i kjølvannet av at Mentor Medier tidligere i år besluttet å legge ned avisen Rogaland Avis. 

Les også: Dagsavisen legger ned lokalavis: - Trist for våre ansatte.

Ifølge Medier24 kjøpte Amedia  for noen uker siden merkevaren Rogalands Avis med tilhørende domener og sosiale medier-kontoer fra Mentor Medier-eide Dagsavisen.

- Rogalands Avis har en flott historie og har gjennom generasjoner betydd mye for folk i Stavanger. Det er en tradisjon vi vil bære videre. Samtidig vil vi gi Stavangers innbyggere en moderne og spennende digital byavis som setter dagsorden og er tett på det som skjer i byen. RA Stavanger skal være en frisk, freidig og folkelig byavis, sier Skogrand i meldingen Amedia sendte ut tirsdag formiddag. 

Hun sier selskapet er i gang med å finne en redaktør som kan lede avisen i Stavanger og dermed ta opp kampen med Schibsted-eide Stavanger Aftenblad. 

- Stavanger er Norges fjerde største by med 150.000 innbyggere, og den vil vokse videre de nærmeste årene. Byen er inne i en spennende utvikling. Det er mange meninger om det som skjer, og et tydelig behov for en levende samfunnsdebatt og gode debattarenaer. Vår etablering av RA Stavanger er et bidrag for å få belyst viktige lokale spørsmål fra flere sider, sier Ingrid Skogrand.

Amedia har tidigere lansert nye nettaviser Trondheim, Oslo og Kristiansan med Nidaros og Avisa Oslo og KRS - Avisen Kristiansand.