Onsdag kveld spilte Branns kvinnelag kvartfinale i Champions League mot stormakten Barcelona. Katalanerne var soleklare favoritter før avspark, men bergenserne ga dem en real kamp.

Barcelona tok oppskriftsmessig føring etter ni mutters spill. Norske Caroline Graham Hansen var det som fant nettmaskene for katalanerne, før Brann-kaptein Cecilie Redisch Kvamme noe overraskende utlignet seks minutter før pause.

Barcelona fant imidlertid veien til nettmaskene for andre gang i kampen da Salma Paralluelo scoret i det 72. spilleminutt. Kampen endte med resultatet 2-1 til Barcelona.

Kampen, som ble spilt på Åsane Arena i Bergen, ble sendt på NRK1 og NRKs strømmetjeneste NRK TV. NRK oppgir til Kampanje at 276.000 fulgte kampen i snitt. Seertoppen ble nådd like før kampslutt, klokka 22.50, med 356.000 seere.

- Dette er veldig gode tall og vi er strålende fornøyde med at så mange valgte å få med seg Brann-eventyret i Europa, sier Mads Håby, fotballsjef i NRK.

- Det er ekstra gledelig at såpass mange får oppleve fotball av så høy kvalitet og spenning på norsk jord. På det meste så over 350.000 seere kampen på NRK1 og i NRK TV. Vi håper at interessen og engasjementet nå også smitter over på det som fort kommer til å bli tidenes sesong i Toppserien, fortsetter han.

Brann og Barcelona møter hverandre til den andre kvartfinalen neste torsdag. Da spilles kampen i Spania på Barcelonas hjemmebane.