Reaksjonene har vært mange i timene etter at regjeringen la frem forslag til statsbudsjett for neste år. Hovedtyngden ligger i at mediebransjen ikke føler seg hørt i momsspørsmålet, ett år etter at momsfritaket for elektroniske nyhetsmedier ble fjernet.

- Regjeringen har ikke lyttet til en samlet mediebransje og løst momsproblemet som de selv har skapt. Vårt budskap er glassklart. Momsfritaket må være plattformnøytralt, sier administrerende direktør i Mediebedriftenes landsforening (MBL), Randi S. Øgrey, til Kampanje.

Les mer:
- En dramatisk dag for TV 2

Kaller det feilslått politikk
Venstres Grunde Almeland sier til Kampanje at partiet er svært skuffet over at regjeringen heller ikke nå kommer med en løsning som gir TV 2 momsfritak på TV-nyheter.

- Venstre er av den klare formening av at et momsfritak bør være plattformnøytralt. Pressen skal ha frihet til å produsere nyhets- og gravejournalistikk i det formatet de selv ønsker, sier han.

Han peker på at momsfritaket ikke er plattformnøytralt, og kan både virke innovasjonsdempende og føre til at man ikke når yngre konsumenter.

- Effekten av dette kan bli at yngre konsumenter heller søker mot sosiale medier og andre kanaler, hvor nyhetsinnholdet ikke er kvalitetssikret og faktasjekket. Det er en trygghet i å oppsøke nyhetsinnhold hos redaktørstyrte medier, som regjeringen ikke akkurat bidrar til ved sin feilslåtte momspolitikk. 

- Jeg kan ikke fatte og begripe at regjeringen ikke ønsker å bidra til å styrke pressen i en tid med informasjonspåvirkning fra fremmede makter og falske nyheter, sier han.

SV: - Skuffende
Kathy Lie, mediepolitisk talsperson i SV, er skuffet over at regjeringen ikke har klart å løse momsproblematikken.

- Regjeringen forslår riktignok en justering av fritaket for aviser som åpner for mer bruk av lyd og levende bilder, men uten at det grunnleggende problemet løses, skriver Lie i en SMS til Kampanje og fortsetter:

- Det er spesielt skuffende av regjeringen fordi vi tidligere har stått sammen med disse partiene om å innføre plattformnøytralt momsfritak for mediene.

- Er det rom i budsjettforhandlingene til å få bort momsen?

- Det er for tidlig å svare på. Vi må se på helheten av budsjettet først, svarer Lie.

- Prinsippløst og alvorlig
Høyre-topp Tage Petettersen, er også tydelig skuffet over medieministeren og at regjeringen ikke gjør mer for å bøte for fjorårets momssmell.  

- Her hadde jeg forventet at regjeringen hadde kommet med en modell som var justert mer i tråd med de tydelige signalene som er gitt av en nesten samstemt bransje, sier Pettersen.

Les mer: Høyre skuffet over medieministeren: - Tydelige signaler