Regjeringen Støre la fredag morgen frem sitt forslag til statsbudsjett for 2024, der de tar sikte på å bruke 410 milliarder oljekroner. 

I forslaget justeres mediestøtten etter pris- og lønnsvekst. Det overrasker ikke Tage Pettersen (Høyre) i Familie- og kulturkomiteen.

- Hensikten med fireårig styringssignal er akkurat denne forutsigbarheten hvor man får lønns- og prisvekst. Og i en tid som er utfordrende er det viktig å holde igjen pengebruken, skriver Pettersen i en tekstmelding, til Kampanje.

Han mener dette gir rom for en grundigere debatt enn tidligere, hvert fjerde år, med god forutsigbarhet.

Les mer: Mediestøtten nærmer seg en halv milliard - NRK får 7,2 milliarder kroner

Derimot er han skuffet over at regjeringen ikke gjør mer for å bøte for fjorårets momssmell. Da tok regjeringen bort momsfritaket for elektroniske nyhetstjenester via lyd og bilder, noe som først og fremst rammer TV 2.

- Her hadde jeg forventet at regjeringen hadde kommet med en modell som var justert mer i tråd med de tydelige signalene som er gitt av en nesten samstemt bransje, sier Pettersen.

I mediebransjen har det vært en klar forventning om at denne momssmellen skulle rettes opp i statsbudsjettet for neste år. 

- Regjeringen har ikke lyttet til en samlet mediebransje og løst momsproblemet som de selv har skapt. Vårt budskap er glassklart. Momsfritaket må være plattformnøytralt, sier administrerende direktør i Mediebedriftenes landsforening (MBL), Randi S. Øgrey, til Kampanje.

Les mer: Medietopper ut mot regjeringen: - Har ikke lyttet til bransjen