I et innlegg på Instagram Story forklarer Sophie Elise for første gang hva som skjedde da hun la ut et bilde av seg selv og en venninne der venninnen tilsynelatende holder en liten, gjennomsiktig pose med hvitt pulver, som flere har tolket som narkotika.

Influenceren leder som kjent podkasten «Sophie Elise og Fetisha» på NRK, og hendelsen har utløst en klagestorm til Kringkastingsrådet.

Ifølge influenceren skjedde publiseringen ved en feil.

- Jeg har ikke for vane å se spesielt nøye på bildene jeg leger ut. Jeg skulle poste en bildekarusell, slik jeg ofte gjør. Jeg markerte bare bilder - jeg trykket meg ikke inn på noe av bildene jeg postet. Jeg så på bildene, fra avstand, og valgte sik jeg pleier, skriver Sophie Elise i innlegget.

Hun skal ha slettet bildet umiddelbart etter at hun ble gjort oppmerksom på hva det inneholdt.

- Bildet skulle aldri vært lagt ut. Jeg har ikke ønsket å romantisere noe, og for det er jeg ekstremt lei meg, skriver influenceren videre.

Forklaringen kommer dagen etter at NRKs samarbeid med Sophie Elise var tema i Debatten. Sophie Elise stilte ikke selv opp i programmet. Det gjorde kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen, som varsler endringer i samarbeidet med Sophie Elise.

På Instagram kaller Sophie Elise hendelsen for «en solid wake up call» og understreker at det var hennes egen feil.

- Mest av alt er jeg lei meg overfor alle jeg har skuffet, avslutter hun.

Les også: Kringkastingssjefen tar selvkritikk i Sophie Elise-saken