Tidligere denne uken ble det budsjettforliket mellom regjeringspartiene Ap og Sp og forhandlingspartner SV klart, og der ble det klart at medieselskapene måtte tåle å tape momskampen. Fritaket for nullmoms på elektroniske nyhetstjenester forsvinner til stor frustrasjon for mediebransjen.

Kulturminister Anette Trettebergstuen kommenterer nå for første gang budsjettforliket som kom tirsdag kveld.

- Jeg er først og fremst glad for at vår prioritering av mediene står ved lag i et veldig krevende budsjettår og i en tid der behovet for, men også presset mot, troverdige nyheter er svært stort, sier Trettebergstuen til Kampanje.

Les også: MBL om momssmellen: - Skuffende og alvorlig

Hun opplevde å få hele medieindustrien mot seg da hun slapp sin momsbombe i forbindelse med fremleggelsen av statsbudsjettet i oktober og dermed ble det satt i gang en heftig lobbykamp med tanke på å få regjeringen til å droppe forslaget.

Eneste lyspunktet var at det som en følge av budsjettforliket med SV kom en oppfordring om å vurdere tiltak «for å sikre at lokal- og regionalaviser ikke får begrensninger i muligheten til produksjon av video og lyd».

- Når det gjelder momsregelverket, er det Finansdepartementet som har ansvaret for det. Men vi vil samarbeide med dem i oppfølgingen av anmodningsvedtaket, og jeg er glad for at budsjettavtalen gir handlingsrom til å jobbe videre for å finne bedre innretninger, sier Trettebergstuen.