Schibsted kjøper 79 prosent av den finske bruktbil-auksjonsmarkedsplassen AutoVex. Dermed styrker Schibsted sin tilstedeværelse i det finske markedet, hvor de allerede er representert gjennom merkevarene Oikotie og Tori.

AutoVex er en markedsplass der forbrukere kan få tilbud fra mer enn 800 bilforhandlere på bilen sin.

- Schibsted har som formål å hjelpe forbrukerne å ta informerte valg. Vi har allerede sterke markedsplasser i Finland gjennom vårt eierskap i Oikotie og Tori, som når 2,5 millioner finner på ukentlig basis. Ved å bli majoritetseier i AutoVex fortsetter vi å investere ytterligere i det voksende finske markedet, og vi utvider vår portefølje av neste generasjons markedsplasser i motor-vertikalen. AutoVex leder an i C2B-auksjonsmarkedet for bruktbiler i Finland, og vi ser betydelig rom for vekst i virksomheten i et marked der omtrent 270 000 brukte biler blir solgt fra forbruker til en bilforhandler hvert år, sier Christian Printzell Halvorsen, konserndirektør og leder av Schibsteds nordiske markedsplasser.

Selskapet ble grunnlagt i 2018 av Sebastian Frick, og har i dag rundt 20 ansatte i Helsinki.

- AutoVex’ oppdrag er å skape den mest effektive måten å kjøpe og selge brukte biler på nett, samtidig som den gir best mulig brukeropplevelse for både forbrukere og bilforhandlere. Schibsted og AutoVex deler en visjon for neste generasjons markedsplasser, og ved å kombinere våre styrker kan vi ytterligere akselerere vår vekst og konkurransedyktighet i Finland. Hele AutoVex-teamet er glade for å bli med i Schibsted og ser frem til å jobbe og lære sammen mens vi bygger fremtiden for online bilhandel, sier Sebastian Frick, grunnlegger av AutoVex.