Årets seertall på Farmen-finalen bærer preg av knallhard konkurranse mot EM-finalen i håndball på TV3. 456.000 fikk med seg første del av Farmen-finalen på TV 2, mens 464.000 så del to av finalen som gikk etter 21-Nyhetene. Finalen gikk omtrent samtidig med finalekampen mellom Norge og Danmark søndag kveld.

- Det ble jo tidenes håndballfinale i går, så jeg er veldig fornøyd med tallene på Farmen. De er veldig bra, sier programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen til Kampanje.

Les også: Farmen-finalen mistet 110.000 seere: - Først og fremst lei oss

- Er det sant?
Farmen er en av de lengstlevende realityseriene i Norge og årets finale var den attende i rekken. Fjorårets finale samlet 551.000 seere, til tross for at TV 2 på tidspunktet var i konflikt med Telenor T-We. 2020-finalen hadde 660.000 seere.

- Hvor mange seere tror du håndballfinalen kan ha snappet fra dere?

- Det vet jeg ikke, men vi vet at vi møtte hard motstand, så jeg tror vi skal være fornøyde, sier Haldorsen.

- Viaplay forteller oss at de hadde rundt 1.2 millioner seere...?

- Hæ? Er det sant? Jaja. Sånn er det. Det er ikke noe å skylde på egentlig. Man må stå i den konkurransen man er i.

Les også: Nesten 1,2 millioner så Norge vinne EM: - Overraskende sterke tall

Blir ny sesong
TV 2 kan, tross et foreløpig noe lavt snitt på finalesendingen, vise til en sesong med Farmen hvor gjennomsnittet på sesongen totalt er 528.000 seere. Det Haldorsen er meget godt fornøyd med.

- Jeg vil takke de flinke folkene i Strix og TV 2 som har jobbet med å lage en utrolig fin sesong av Farmen. Det blir enda en sesong, sier hun.

Det var for øvrig 26 år gamle Henrik Eijsink som stakk av med seieren i Farmen 2022.