Klokken 18.00 søndag kveld var det avspark i EMs siste kamp da vertsnasjonen England møtte Tyskland i finalen. Det ble som mange hadde spådd en jevnspilt kamp mellom de to fotballstormaktene. Etter fulltid sto det 1-1 på resultattavlen og dermed gikk lagene til ekstraomganger foran et fullsatt Wembley Stadium.

Og det var i andre ekstraomgang det hele ble avgjort da Chloe Kelly kranglet ballen i mål fra kloss hold. Med det sendte hun England til himmels foran de nærmere 87.000 som hadde tatt turen til Wembley.

I Norge var det NRK som sendte finalen på TV. Kampen hadde et gjennomsnitt på 444.000 seere, hvilket ga kanalen en markedsandel på 67 prosent. Seertoppen ble nådd helt på tampen av andre ekstraomgang, nærmere bestemt klokken 20.32. Da fulgte 656.000 seere med på kampen, melder NRKs analyseavdeling.

Finalekampen nådde dermed den høyeste seertoppen i dette EM. Tidligere var den mest sette kampen Norges braktap mot England i gruppespillet. Den hadde en topp på 598.000 seere. Denne kampen hadde imidlertid et høyere gjennomsnittstall på 475.000 seere. 

Les også: Nesten 600.000 seere så Norge få juling av England

Semifinalene ble sendt på TV 2 
Lagene ble finaleklare forrige uke da de tok seg videre fra hver sin semifinale.

Onsdagens semifinale mellom Tyskland og Frankrike ble fulgt av 228.000 TV-seere i snitt på TV 2. Det ga kanalen en seerandel på 37,4 prosent. Seertoppen ble nådd i sluttminuttene av oppgjøret. Da fikk 306.000 seere se Tyskland juble for finaleplass.

EM-vinner England slo Sverige 4-0 på tirsdag. Denne kampen hadde et høyere seersnitt med 239.000 seere, hvilket ga TV 2 en seerandel på 38,8 prosent. Kampen nådde imidlertid ikke helt den samme seertoppen. Cirka halvveis ut i andreomgang fulgte 288.000 med på sendingen.

Les også: 478.000 så Norge ryke ut av EM