Tidligere i år ble det klart at det er slutt på «Allsang på Grensen» etter inneværende sesong. Meldingen kom kort tid etter at NRK meldte at de dropper sommershow for første gang på 14 år.  Siste episode blir sendt torsdag kveld.

Trygve Rønningen, kanaldirektør i TV 2, tror likevel ikke tiden for sommerprogrammer slik vi kjenner de er omme.

- Sommer-TV er ikke dødt, og jeg er sikker på at både NRK og TV 2 kommer tilbake med såkalte sommerprogrammer i en eller annen form også i årene som kommer, sier Rønningen til Kampanje.

Les også: TV 2 legger ned «Allsang på Grensen»

- Naturlig å se på fornyelse
 
Rønningen er fornøyd med seertallene som har vært på siste sesong av sang-programmet. I snitt har programmet 306.000 seere, hvor av 61.000 av disse har fulgt sesongen på TV 2s strømmetjeneste, TV 2 Play. Den mest sette episoden i år var epsiode én med 378.000 seere, av dem 85.000 via strømming.

- TV 2 nå skal evaluere hele sommeren på TV 2, det gjelder også «Allsang på Grensen». Vi er fornøyde med seertallene denne sesongen, og det har jo også vært en formidabel publikumstilstrømning på festningen, sier Rønningen og fortsetter:

- Det er likevel naturlig at vi etter 16 år ser på en fornyelse av denne type sommerprogram på TV 2. Jeg vet det finnes ideer på en videreutvikling av Allsang-formatet, men vi må få komme tilbake til dette etter evalueringen vår – og etter at vi har diskutert ideene nærmere med produksjonen.

Han legger til at en slik evaluering gjøres av alle programmer som har vært på lufta i så mange år.

Foreløpig ukjent 2023
Da Kampanje pratet med Arne Helsingen, TV-sjef i NRK, sent i mai fortalte han at NRK jobbet med nye «minutt for minutt»-konsepter og at planen er å gjennomføre disse prosjektene annet hvert år.

- Jeg har tro på at vi kan fortsette med «minutt for minutt»-sendinger i lang tid, men det er viktig å fornye seg også innen den sjangeren. Vi har flere ideer på blokka, sa Helsingen den gangen, uten at de hadde kommet med en konklusjon enda.

Heller ikke TV 2 har planene klare, selv om en videreutvikling av Allsang-formatet har blitt nevnt.

- TV 2 kommer til å ta stilling til alt dette tidlig i høst, når vi har hatt en gjennomgang. I dèt så ligger det også at vi ennå ikke har bestemt sommermenyen for 2023, avslutter Rønningen.

- Betydd enormt mye 
Prosjektleder for «Allsang på Grensen» i Halden, Heidi Ottesen Sandmo, forteller til Kampanje at programmet har betydd enorm mye for Halden og næringslivet i grensebyen.

- I programmet blir Halden vektlagt både i form av flotte TV-bilder av byen, men også gjennom at programlederne og artistene sier at de er i Halden. Den tidligere arrangementskalkulatoren som påviste en inntjening til Halden på 27 millioner i 2017 er ikke oppdatert per dato, sier Ottesen Sandmo.

Hun forteller videre at det har vært en betydelig økning av besøkende, utvidede antall gjestedøgn i tillegg til en massiv mediedekning av Halden som destinasjon.

- Har Halden noen planer for hvordan de skal erstatte programmet?

- Siste program sendes i morgen torsdag. Etter det skal vi sette oss ned å evaluere Allsangsesongen 2022 og starte en kreativ prosess for å se på muligheten for å tiltrekke oss like mange publikummere i somrene som kommer. Det er alltids rart når noe tar slutt. Når en dør lukkes, åpnes mange nye vinduer, avslutter hun.