Navn: Irene Halvorsen

Alder: 50

Stilling: Sjefredaktør i Nationen

- Kommer Nationen-redaktøren til å slutte opp om MDGs vedtak om at vi nordmenn skal halvere kjøttforbruket?

- Nei, vi spiser norsk kjøtt - storfe, sau, geit. Pinnekjøtt og fenalår av geit er  delikatesser!. Vi spiser kjøtt av alle slag 2-3 ganger i uka. Det er stas og det vil vi nok fortsette med.

- Hva skal du gjøre i ferien, blir det bypåske eller fjellpåske?

- Fjellet først, byen etterpå.

- Hva spiser og drikker du i påsken?

- Lammecarré i går, en perfekt påskestart. I dag blir det pasta med klippfisk, tomater (ferske og soltørkede) og oliven - en rett vi har tatt med oss fra de italienske alper. Norge har fantastiske råvarer, vi må bli flinkere til å sette pris på dem.

- Hvilken strømmetjeneste er best akkurat nå?

- HBO, kanskje? Jeg så nylig «Valley of death», anbefales.

- Hvem heier du på i debatten mellom PR-byråene og Trygve Slagsvold Vedum, og hvorfor?

- Enig med Trygve Slagsvold Vedum her, gitt. Det bør ikke være sømløs overgang fra PR til politikk. Folk må være helt trygge på at fellesskapets interesser blir ivaretatt av politikerne. Hvis PR-byråene opererte med åpne kundelister kunne jeg kanskje vurdert det annerledes. 

- Bør Norge gå inn for en boikott av fotball-VM i Qatar?

- Det var en skandale at Qatar ble tildelt fotball-VM i utgangspunktet. Alle idrettsledere med respekt for seg selv burde ha protestert mot åpenbar korrupsjon. Boikott ville ha vært et passende virkemiddel, men det har neppe så stor virkning om miniputtnasjonen Norge gjør det alene. Jeg har sans for landslagets markering av menneskerettigheter. 

- Tror du folket kommer til å tilgi Erna Solbergs sushi-bursdag og Ap-toppenes nachspiel, og hva mener du er årets koronaflause så langt?

- Folk glemmer lett og det er lenge til valget. Men var jeg Høyre, ville jeg vært litt forsiktig med å la statsministeren snakke noe særlig om hvor mange folk vi kan og ikke kan få være sammen med de neste, tunge koronamånedene. Årets koronaflause? Flause er feil ord. Men mange måneder uten kontroll på importsmitte har påført nordmenn unødvendig stor risiko.

- Kompani Lauritzen, 71 grader nord, eller Ex on the Beach - Afterski? Hvilken realityserie ville du valgt å delta i, og hvem ville du hatt med deg?

- Kompani Lauritzen! Jeg ville spurt en bonde om å være med meg - eventuelt min egen mann, som er tidligere odelsgutt og oppvokst på gård. Bønder er ofte utpreget praktiske og fleksible, de må det, fordi ingen dager er like og det ofte oppstår uforutsette problemer som må løses der og da. De har kunnskapen i henda. Derfor klarer de seg veldig godt i felt, noe for eksempel Leger uten grenser rapporterer om.  

- Hvem kom best og verst ut av Oprah Winfreys intervju av Meghan og Harry?

- Verst? Oprah Winfrey, tror jeg. Å intervjue venner er ikke noe en profesjonell journalist burde drive med. Ingen kom vel spesielt godt ut av det, selv om det sikkert var godt for Harry og Meghan å få sagt det. Skulle jeg likevel trukket fram noen, måtte det bli VGs kommentator Shazia Majid. Hun tilførte interessante perspektiver. 

- Hva er ditt personlige mål for år to av koronapandemien?

- Å være en så god sjef, mamma og kjæreste som jeg bare klarer. Å planlegge alt det morsomme vi skal gjøre når pandemien er over! Å leve så lite sosialt som nå, er som å vandre gjennom livet med en litt for trang badehette. Det går jo, men det blir ikke frie tanker og sprell av det.