Herman Flesvig ble for mange først kjent gjennom sine kjendis-parodier på Instagram, før NRKs humorveteran Robert Stoltenberg fikk han med på humorsnuttene «Robert & Herman» og «Hytteliv». Flesvig avsluttet fjoråret med å slippe pilotepisodene av «Førstegangstjenesten» som satte seerrekord i NRK TV. Da NRK slapp resten av sesongen i høst, overgikk tallene både «Skam» og «Exit», og det ble raskt snakk om «norsk TV-historie».

Som om ikke det var nok, topper Flesvig også Podtoppen uke etter uke med podkasten «Friminutt med Herman og Mikkel», sammen med kollega Mikkel Niva.

Nå er han også stemt frem som Årets medienavn av Kampanjes lesere!

- Det er veldig hyggelig. Det var mange gode kandidater til å vinne, så jeg er også litt overrasket, sier Flesvig til Kampanje.

Kampanje har tradisjonen tro spurt våre lesere om hvilket medienavn som har satt størst preg på året som har gått, og Flesvig fikk desidert flest stemmer blant årets ti kandidater.

- Tusen takk til Kampanje for nominasjonen, og til alle som har stemt!

Se alle de nominerte til Årets medienavn her!

- Jeg er heldig som har hatt muligheten
I et ellers mørkt år, har Herman Flesvig, «Førstegangstjenesten» og «Friminutt» vært et kjærkomment lyspunkt for mange nordmenn.

- Det har vært et veldig spesielt år som har vært vanskelig for mange, sier Flesvig.

- For meg har det også til tider vært krevende, men jeg vil si jeg er fornøyd med året som har vært. Jeg er heldig som har hatt muligheten til å fortsatt drive med skuespill og humor på tross av den rare tiden, fortsetter han.

- Hva har vært årets høydepunkt?

- Årets høydepunkt har nok vært «Førstegangstjenesten» og den vanvittige responsen. Jeg mottar tilbakemeldinger fra både barn og besteforeldre som har sett på serien. Det er helt rått at den har truffet hele familien, sier Flesvig.

Mikkel ikke bare en god kollega, men også en viktig støtte i karrieren og livet mitt.

- Tror det blir et veldig givende år
Når Kampanje spør Flesvig om hans planer for 2021, forteller han at han har flere prosjekter på trappene.

- Ny sesong av «Førstegangstjenesten», og nye episoder av «Friminutt» med Mikkel. Mikkel ikke bare en god kollega, men også en viktig støtte i karrieren og livet mitt, så jeg gleder meg til å fortsette å lage podkast med han.

- Det legges også andre planer uten at jeg kan si noe helt konkret ennå. Men jeg tror det blir et veldig givende og spennende år, fortsetter Flesvig.

Flesvig har slått det meste av det som er av NRK-rekorder med «Førstegangstjenesten» og podkasten «Friminutt med Herman og Mikkel» ligger på førsteplass av Podtoppen. Er det filmens verden og kinotoppen som står for tur?

- Jeg har egentlig aldri vært så opptatt av å toppe de ulike mediene. Jeg ønsker å utvikle meg og lære. Film er absolutt noe jeg kunne tenke meg. Må bare finne de riktige prosjektene i eller utenfor Norge.

 

Jul med kjære og nære

Nå venter juleferie på NRKs nye humorkonge, hvor han skal koble av og lade batteriene før 2021.

 

- I julen skal jeg jeg tilbringe så mye tid med familie, kjære og nære som mulig. Se på julefilm, spise julemat og stå på slalåm, forteller Flesvig.

 

- Det skal bli veldig deilig med et skikkelig avbrekk nå, så jeg har fulle batterier inn i 2021.

 

Herman Flesvig møtte spesielt tøff konkurranse fra kommunikasjonsrådgiver og samfunnsdebattant Umar Ashraf, og assisterende direktør i Helsedirektoratet, Espen Nakstad, som tar henholdsvis andre- og tredjeplass i årets kåring.

 

Følgende personer har vunnet prisen Årets medienavn de siste fem årene:


2019: Jan Thomas og Einar Tørnquist

2018: Mads Hansen

2017: Leif Einar «Lothepus» Lothe

2016: Julie Andem
2015: Prebz og Dennis