For 11. år på rad kårer Kampanje Årets medienavn. Redaksjonen har som vanlig plukket ut ti kandidater som alle har utmerket seg og satt sitt preg på mediebransjen i året som har gått. Deretter har vi gitt jobben videre til leserne våre, som har stemt frem en vinner.

Les mer om alle kandidatene: Disse kan bli Årets medienavn

Nærmere 5.000 stemmer er nå talt opp, og det er tre kandidater som har stukket av med over 80 prosent av stemmene. De er Ragnhild Ås Harbo, Aleksander Schau og Leif Einar «Lothepus» Lothe.

Ragnhild Ås Harbo og Aleksander Schau representerer begge en av årets aller viktigste hendelser i mediebransjen, #metoo-kampanjen, men på hver sin måte. Harbo stod tidlig frem med sin historie, og ga et navn og et ansikt til statistikken som viser at hver tiende unge norske mediekvinne blir utsatt for seksuell trakassering. Aleksander Schau brukte Twitter til å løfte lokket på en rekke stygge episoder som ikke tidligere har vært offentlig omtalt, noe som førte til oppvask og opprydning i TV 2.

Ingen av dem kunne likevel slå Leif Einar «Lothepus» Lothe, som ikke bare vant «Farmen kjendis» og halve kongeriket, han går også helt til topps i kåringen av Årets medienavn!

- Oi, sier du det. Da må jeg få diplom! Det var nå kjekt da, sier Hardanger-mannen Leif-Einar «Lothepus» Lothe.

- Men blir du glad?

- Jada. Jeg ble veldig glad. Du kan skrive at jeg ble hoppende glad... Hehe, sier han.

- Har ikke hoppa så veldig høyt
- Hvorfor tror du folk har lagt sin elsk på deg?

- Det skjønner ikke jeg heller. Men jeg er jo litt annerledes enn vanlige østlendinger, kanskje det kan være det?

- Har du beholdt beina på jorda?

- Ja, da tror jeg. Jeg tror ikke jeg har hoppa så veldig høyt. Men jeg er ikke helt sikker.

Når Kampanje følger opp og spør om han tror kona Randi er enig i det, repliserer han med å rope høyt;

- «RANDI! HAR EG BEHOLDT BEINA PÅ JORDA??» Ho seier ja, sier han til Kampanje.Farmen-kjendis: Lothepus legger bak seg et innholdsrikt år med seier i «Farmen kjendis», ny sesong av «Fjorden Cowboys», en rekke spillejobber rundt om i landet og nå altså seier i Årets medienavn.

- Støtter #metoo
- Nå kommer det jo nye Farmen-kjendiser snart, er du redd for å bli glemt?

- Nei, jeg er ikke så redd for det. Jeg er ikke redd for nåken ting. Og om jeg blir glemt, er det sikkert greit.

- Det ble mye skriverier rundt ditt kvinnesyn. Hva tenker du om det?

- Ja, nei, jeg tror jeg har et helt bra kvinnesyn, jeg. Jeg har jo til og med ansatt daglig leder som er kvinnfolk.

- Men har du fulgt med på #Metoo-debatten? Er det en sak du støtter?

- Det er klart jeg støtter den. Jeg har ikke sansen for gamle griser jeg heller. Men man må ikke dra det for langt alt sammen, heller.

- Skal du feire at du er Årets medienavn, da?

- Nei, eg skal ikkje feire – eg skal jo på jobb i dag eg, avslutter han.

Disse har tidligere vunnet Årets medienavn:

2016: Julie Andem
2015: Prebz og Dennis
2014: Steven Van Zandt
2013: Trond Kvernstrøm
2012: Thomas Seltzer
2011: Johan H. Andresen
2010: Harald Eia
2009: Eyvind Hellstrøm
2008: «Du»
2007: Håvard Mælnes