Saken er oppdatert med  kommentarer fra Get-eier Telia. 

Det ser ikke ut til å gå mot en løsning på TV-konflikten melllom Discovery og Get og én million TV-seere står i fare for å miste 14 av Discoverys kanaler fra og med tirsdag 3. mars.

Det var tidligere denne uken at Kampanje omtalte konflikten for første gang. 

Les også: Discovery og Telia uenige – kan gå mot svarte skjermer for én million TV-seere

I kveld informerer Discovery sine seere om at Gets kunder kanskje må se etter andre alternativer 3. mars. Det bekrefter kommunikasjonsdirektøren i TVNorge-eier Discovery, Espen Skoland, til Kampanje søndag kveld. 

- Vi har ventet så lenge vi kan med dette, men nå står vi så nærme deadline og er dessverre såpass langt fra hverandre at vi ser oss nødt til å informere de av seerne våre som er Get-kunder om hvilke alternativer de har dersom Get ikke vil ha kanalene våre i TV-pakkene fra tirsdag, sier Skoland til Kampanje. 

- Hvilke programmer står seerne i fare for miste dersom det blir svarte skjermer?

- Eksempler på programmer som vil forsvinne vil være avslutningen på «71 grader nord», «Neste sommer», «Aldri voksen» og «Helt perfekt». Blir dette langvarig kan det gå utover Eliteserien og til og med OL, sier Skoland.

Fremgangsmåten provoserer tydeligvis Telia som nå svarer Discovery i langt krassere ordelag enn da Kampanje omtalte saken for en snau uke siden.

- Det er et faktum at færre og færre ser på amerikanske Discovery sine kanaler. Dette må selvsagt gjenspeiles i en ny avtale, sier kommunikasjonsdirektør i Telia, Henning Lunde, til Kampanje søndag kveld.

Les hele saken med Gets svar her: Telia slår hardt tilbake mot Discovery: - Useriøst å kreve flere titalls millioner i økning

Gikk ut med melding i kveld
Informasjonen fra Discovery gikk ut i form av en rulletekst på samtlige av Discoverys kanaler søndag kveld. Første melding gikk ut 18.30 og Discovery sier de vil fortsette å informere sine kunder gjennom kvelden.

Teksten lyder som følger: «Hvis du er kunde hos Get, risikerer du å miste denne kanalen fra 3. mars. Kontakt Get for nærmere informasjon. Du kan strømme denne kanalen og alt innhold fra Discovery Networks på Dplay.»

- Vi er fortsatt åpne for en avtale, og jobber fortsatt for dette. Men om vi ikke klarer det, finnes det heldigvis flere alternativer, og alt vårt innhold er selvfølgelig tilgjengelig på vår strømmetjeneste Dplay og hos de andre distributørene, fortsetter Espen Skoland.

Vil ha mer ispenger:

Kommunikasjonsdirektør i Discovery, Espen Skoland, vil ha mer penger til iskrem fra TV-distributøren Get. - Vi ber om en prisøkning fra Get tilsvarende en til to kroneis per kunde i året, sier Skoland.

- Ber om et par kroneis
Discovery har vært i forhandlinger med flere av de store TV-distributørene.

- Vi har nylig inngått avtaler med Telenor, Canal Digital og Viasat. Get på sin side, forlanger å betale vesentlig mindre for innhold enn resten av markedet. Vi investerer mer og mer i norsk innhold og forventer at Get betaler en fair pris for dette, som alle andre. Vi forlanger heller ikke noen høye prisøkninger, sier Skoland. 

- Hvor stor prisøkning er det snakk om?

- Vi forlanger heller ikke noen høye prisøkninger. Et annet norsk TV-hus sa for en tid siden at de hadde bedt en distributør om en prisøkning tilsvarende én kroneis i måneden per kunde. Det blir 12 kroneis i året. Vi ber om en prisøkning fra Get tilsvarende en til to kroneis per kunde i året, sier Skoland.

Les også: Discovery på krigsstien - amerikansk toppsjef advarer nordiske TV-distributører

Kroneis-metaforen er et godt brukt bilde fra TV-industrien og ble først lansert da TV 2 lå i en tilsvarende konflikt med Telenor for snaue to år siden. Den gang ba kanalen om en ekstra betaling fra Telenor som «tilsvarte en krone-is i måneden»,

Den gang ble krisen avverget etter at partene forhandlet 44 timer på overtid, men ved tidligere anledninger har kanaler og TV-distributører gått til det drastiske skrittet som svarte TV-skjermer medfører for seerne. 

Les også: Canal Digital: - TV 2 vil ha stadig mer for innhold færre ser på