Konsernsjef i TVNorge-eier Discovery Communications, David Zaslav, hadde en tydelig beskjed til nordiske distributører da han presenterte selskapets resultater for fjerde kvartal og hele 2019 i dag.

- Vi kommer til å spille mer offensivt i utvalgte markeder, spesielt der konsolideringen på distribusjonssiden betyr at vi må jobbe hardere for å få fullt utbytte for vår porteføljen, sa Zaslav på dagens telefonkonferanse for investorer.

- Ert sånt marked er Danmark, hvor vi går mer aggressivt ut med vår OTT-løsning (strømmetjeneste, red. anm), fortsetter han.

I Danmark er Discovery stengt ute fra landets største TV-distributør Yousee. 

Zaslav viser også til Sverige som et eksempel, der Dplay vil være det eneste stedet der man vil få se alt av den svenske eliteserien i fotball, Allsvenskan. Det har vakt oppsikt, skriver Aftonbladet.

Discovery Communications hadde en omsetning på snaue 2,9 milliarder dollar i fjerde kvartal, opp to prosent fra samme kvartal i fjor. Den totale omsetningen for 2019 steg med seks prosent til 11,1 milliarder dollar.

De internasjonale reklame- og distribusjonsinntektene steg med henholdsvis fem og ti prosent i fjerde kvartal, skriver Deadline, og Dplay trekkes frem som en europeisk suksess for mediegiganten.

- Girer opp digitalt
Nordisk kommunikasjonsdirektør i Discovery, Espen Skoland, kjenner seg igjen i strategien.

- Det stemmer. Vi har giret opp den digitale delen av virksomheten de siste årene, og har fått en enorm fart på Dplay. I Danmark har vi valgt å gå all-in med Dplay direkte til seerne, heller enn å ta en avtale med YouSee, som hverken vil betale for innhold og som diskriminerer mot resten av markedet, sier Skoland.

Uenige med Telia i Norge
Som Kampanje omtalte i går, ligger Discovery akkurat nå i beinharde forhandlinger med Telia om en avtale som omfatter nesten 500.000 Get-kunder.

Les mer: Discovery og Telia uenige – kan gå mot svarte skjermer for én million TV-seere

I går gikk Get ut med informasjon til sine kunder der de forbereder dem på at Discovery-kanalene, inkludert TVNorge og Max, kan gå i svart fra og med 3. mars.

På nettsiden til Get forklarer de situasjonen med sitt poengbaserte valgsystem og skriver at Discovery «vil begrense valgfriheten til deg som kunde og det kan vi selvsagt ikke akseptere».

«Dette er en veldig kjedelig situasjon, og vi er veldig lei oss for problemene dette kan skape for deg», skriver TV-tilbyderen.

Discoverys kommunikasjonsdirektør ser helt annerledes på saken.

- Vi har akkurat landet langsiktige distribusjonsavtaler med både Telenor, Canal Digital og Viasat, og vi er fortsatt åpne for et samarbeid med Telia og Get. Men det må skje på balanserte premisser. Slik situasjonen er nå forlanger Telia å betale mindre for innhold enn resten av markedet gjør. Det stemmer heller ikke at vi vil begrense valgfriheten til kundene deres, slik de påstår, sa han til Kampanje i går.