I en melding lagt ut på TV 2s intranett skriver TV 2-sjef Olav T. Sandnes at en en eventuell konflikt ikke kan utelukkes i forhandlingene med Telenors tv-distributør Canal Digital. Det vil føre til svarte skjermer for de nærmere én million husstandene som har en tv-pakke fra Canal Digital. Over to millioner seere kan dermed bli rammet av konflikten.

- Vi har lenge vært i samtaler med Telenor og forhandler nå om en ny distribusjonsavtale. Over én million husstander og dermed nesten halvparten av seerne i Norge, kan fra første juni miste TV 2s kanaler, hvis vi ikke kommer til enighet, heter det i meldingen.

Det betyr igjen at store deler av fotball-VM kan ryke for over to millioner norske tv-seere.

Les mer: Ny tv-krise seiler opp – over to millioner tv-seere kan miste TV 2-kanaler

Kommunikasjonsdirektør Tormod Sandstø i Canal Digital sier til Kampanje at de jobber for å komme til en enighet.

- Det er viktig for oss å presisere at vi ikke er i en konflikt med TV 2, vi er i forhandlinger. Vi har forhandlet før med kringkastere og vi har bare ett mål; å finne en løsning sånn at vi får en avtale med TV 2, sier Sandstø.

- Stadig færre seere
Mens TV 2 hevder Telenor vil betale mindre for mer, har Telenor et annet syn på forhandlingene.

- Det ene er at TV 2 vil ha stadig mer betalt for innhold som færre ser på. Vi har et ansvar overfor våre kunder for å sette sammen et best mulig tv-produkt som har det innholdet kundene vil ha. Vi vil veldig gjerne ha på plass en avtale med TV 2, men vi må sikre et tilbud som spenner over en stor bredde, sier Sandstø.

- Det andre er at vi må sørge for at kundene får det innholdet de ønsker i tråd med dagens seervaner og utviklingen fremover. Når vi forhandler nå, så dreier en del seg om dette.

- Men er det sånn at kundene deres ser mer på andre kanaler enn på TV 2?

- Vi har et stort spekter av innhold som vi tilbyr på vår plattform. Den bredden skal vi sikre at vi fortsatt har, og vi ønsker at TV 2 skal være en del av det. Noe handler om pris og noe handler om at det skal være i tråd med seervaner kundene har i dag.

Vil ikke kommentere «krone-isen»
I TV 2-sjefens melding til sine ansatte, hevder han at det de ber om i ekstra betaling fra Telenor, tilsvarer «en krone-is i måneden».

- Er det småpenger det er snakk om?

- Vi kommenterer aldri innhold i forhandlinger. Hva TV 2 sier, må de selv stå for, for oss er dette forhandlinger vi har vært borti før, og vi regner med at TV 2 er like interessert som oss i å få på plass en avtale, sier Sandstø.

- Kan du love at kundene dine at de får se alt av fotball-VM på Canal Digital?

- Vi lover kundene våre at vi skal jobbe for at de skal få et best mulig tv-produkt med det innholdet de vil ha. Vi har forhandlet med TV 2 før og har kommet til enighet før og vi går inn med samme innstilling.