I dag melder TV 2 at de sammen med strømmetjenesten Netflix og den israelske kringkasteren Hot, skal lage en spenningsserie med Oslo-avtalen fra 1993 som bakteppe.

Seriens utgangspunkt er en kidnapping av en ung norsk jente i Sinaiørkenen, med koblinger til forhandlingene mellom Israel og palestinerne i Oslo i 1993. Serien produseres av norske Monster, i samarbeid med israelske Drama Team.

TV 2 har vært med på utviklingen av serien fra starten av, og de har store forventinger til sluttresultatet.

- TV 2 jakter alltid etter de beste historiene- og i dette tilfelle er det et «high end» norsk spenningsdrama med internasjonale koblinger vi skal presentere for det norske folk. Vi har stor tro på at dette vil fenge seerne og er veldig glade for at både Netflix og HOT ser det samme som oss. Vi gleder oss til samarbeidet, sier dramasjef i TV 2, Christopher Haug, i pressemeldingen. 

Serien vil bestå av 10 episoder og opptak skal begynne i 2020.