Fredag, helt på tampen av valgkampen, publiserte Nettavisen en blogg skrevet av gjesteredaktør Bjørnar Moxnes, partileder i Rødt. I blogginnlegget med tittelen «Det Sylvi vil du skal glemme» tok Rødt-lederen et kraftig oppgjør med innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp). 

Moxnes' ramsalte kritikk av den profilerte Frp-politikeren er den mest delte av utspill, artikler og kommentarer i hele valgkampen med 45.000 delinger. Kun Per Fugelis kommentar «Takk, Norge - og god vakt» (Aftenposten) og tre artikler i henholdsvis NRK, TV 2 og VG om Karsten Warholms VM-gull har flere delinger enn Rødt-lederens dypdykk i Listhaugs fortid. Det viser statistikk fra Storyboard.

- Jeg tror jeg traff med kommentaren fordi jeg ikke brukte én eneste personkarakteristikk. Jeg bare fortalte hva Listhaug har gjort som maktpolitiker og så lot jeg folk trekke konklusjonen selv, sier Moxnes til Kampanje.

I kommentaren skriver han blant annet dette om Sylvi Listhaugs jobb i First House, hvor hun ble ansatt som seniorrådgiver i 2011:

«En høyborg for lyssky lobbyister med særskilt kompetanse på å trekke i tråder og påvirke politiske beslutninger bak lukkede dører til beste for landets mektigste», skriver Moxnes i bloggen.

- Mange som er uenige med Listhaug
- Min kommentar er en fortelling om hennes «meritter» som byråd i Oslo, om hennes bruk av en lukrativ etterlønnsordning, om hennes jobb i PR-byrået First House og om hennes omgang med den kristne tv-kanalen Visjon Norge. Det er mange velgere der ute som er veldig uenig i den politikken Listhaug står for og som er frustrert over at kritikken styrker hennes posisjon.

- Og din blogg gjør ikke det?

- Jeg tror ikke den styrker Listhaug.  

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Var frustrert: - Bloggen ble skrevet i frustrasjon over at Frp nok en gang lykkes med sitt PR-show rundt innvandring og islam, og at ingen har kunnet svekke Listhaug med fakta om hennes politiske rulleblad, sier Bjørnar Moxnes.

Les også: Mediene kaster seg over Listhaug: - A-kjendis i norsk politikk

Les også: Frp-politiker blir PR-rådgiver

Bjørnar Moxnes forteller til Kampanje at han har fått mange reaksjoner etter at Nettavisen publiserte kommentaren fredag:

- Mange har sagt og skrevet at det var en befrielse å lese en kommentar fri for personkarakteristikker og full av fakta som ikke er så godt kjent.

- Har du fått tilbakemeldinger fra hennes politiske tilhengere?

- Ja, men da har jeg spurt om de kan peke på én eneste faktafeil. Det har ingen klart. 

Også Listhaug ga svar på tiltale:

- Vanligvis møter hun enhver kritikk med et stort smil, men hennes svar på min kommentar var å ty til stempling i en artikkel på Nettavisen. Hun sa: «At en revolusjonær kommunist henger meg ut, lever jeg fint med». Og det var det. Det tyder på at jeg har en god sak.

Listhaugs rådgiver: - Kreativ fremstilling
- Hvorfor skrev du denne kommentaren?

- Den ble skrevet i frustrasjon over at Frp nok en gang lykkes med sitt PR-show rundt innvandring og islam, og at ingen har kunnet svekke Listhaug med fakta om hennes politiske rulleblad. Jeg har vært leder for Rødts bystyregruppe i Oslo de siste ti årene. Av dagens rikspolitikere er jeg en av få som kjenner hennes politiske fortid inngående. Listhaug var en politisk fiasko.

Espen Teigen (Frp), politisk rådgiver for Sylvi Listhag, kommenterer uttalelsene fra Moxnes slik:

- Moxnes må gjerne fortsette å fokusere på en kreativ fremstilling av ting som skjedde for nærmere ti år siden. Akkurat nå er vi mest interessert i å følge valget, og håper at Frp gjør et knakende godt valg i kveld, sier Teigen til Kampanje.