Da valgkvelden var på sitt mest spennende, rundt kl. 21.30 i går, og både Venstre og KrF lå og vippet på sperregrensen, satt drøye 1,2 millioner nordmenn klistret til NRKs valgsending.

I snitt fulgte 910.000 valget på NRK1 fra kl. 21, da den første prognosen ble offentliggjort, til kl. 01 på natta. Det er en liten vekst på 20.000 fra forrige stortingsvalg.

- Dette var en suksesskveld for NRK, fastslår programredaktør Kyrre Nakkim i NRKs nyhetsdivisjon i en pressemelding.

- Vi leverte et solid journalistisk produkt på tvers av alle plattformer. Både på tv, nett og via spilleren hadde vi svært gode tall. Dette viser klart at vi har gjort vår oppgave med å engasjere folket, fortsetter han.

Valginteressen ga også rekordstore utslag på nettrafikken til NRK. Gjennom hele dagen hadde nrk.no over én million unike brukere, som er ny rekord. Det betyr at nrk.no hadde 200.000 flere unike brukere enn under kommunevalget i 2015 og over 300.000 flere unike brukere enn valgdagen i 2013.

Les også: Nye knalltall for NRKs partilederdebatt

TV 2: - Vet at mange søker til NRK
TV 2 og TV 2 Nyhetskanalen hadde i samme periode til sammen 224.000 seere. Det er en liten nedgang på 35.000 fra forrige stortingsvalg.

Alt er med andre ord som det pleier ved store nasjonale hendelser.

TV 2s nyhetsredaktør Karianne Solbrække mener tallene er som forventet.

- Vi øker litt fra kommunevalget for to år siden og ligger på omtrent samme andel som vi har gjort de siste årene. Vi vet godt at på dager som valget, så søker mange til NRK. Det er bare å gratulere de med gode tall. Jeg synes det er veldig positivt at langt over én million nordmenn følger valgnatten på de store tv-kanalene, sier hun til Kampanje.

Nesten årsrekord på nett
For Solbrække er det minst like viktig at 1,4 millioner unike brukere var innom TV2.no i løpet av dagen. Det er nesten ny årsrekord, kun slått av finaledagen i «Farmen».

- Det sier alt om hvor opptatt folk er av valgstoff. Totalt sett har vi nådd over 1,7 millioner nordmenn, i tillegg til at vi har hatt en omfattende dekning både på Snapchat og Facebook. For meg handler ikke dette bare om lineær-tv. Jeg er opptatt av totaltallet.

- Ble kvelden så spennende som du hadde håpet?

- Ja, jeg synes det ble en veldig spennende kveld. Vi var tidlig ute med prognosen som viste borgerlig flertall, men spenningen lå der i mange timer uansett. Avklaringen kom litt tidligere enn jeg hadde tatt høyde for, men så kom asfalteringen til Sykkel-VM i Bergen, som plutselig forsinket stemmene, og da steg spenningen litt her i kulissene.

Les også: Her er tallene som viser at sosiale medier ikke ble viktigst i valgkampen (abonnement)