Navn: Geir Terje Ruud
Alder: 54 år
Stilling: Utviklingsdirektør NTB Scanpix
Årets ferie: - Jotunheimen, Hornindal, Geiranger, Trondheim, Elverum og Oslo. Husker kun at det har vært fint vær.
Den perfekte sommermaten: - Det meste som kan tilberedes på medbragt grill i Stensparken, rett over gata hjemme på Bislet.
- Du har jo jobbet mange år i Danmark - har du noen danske erfaringer i ermet som kommer til å bli nyttige i din nye jobb i NTB?
- Det viktigste jeg tar med derfra er at det finnes alltid en god grunn til å nyte et godt måltid. Og at det er mye som tyder på at tyngdeloven er vanskelig å endre på. Faller markedet, er det ikke alltid nok å gjøre justeringer på produktene. Det er behov for mer grunnleggende endringer. Det er fortsatt noen som ikke forstår dette.
- Tenk deg at du arrangerte en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med og hvor går ferden?
- Jeg gikk i kø sammen med kona, datteren og en til på Besseggen i vindstille og minst 20 graders varme i sommer. Det blir ikke mye bedre enn et norsk fjell i unormalt godt vær.
- Hvilken bok vil du anbefale Kampanjes lesere i sommer og hvilken bok ser du selv frem til å lese?
- Jeg har gått litt utenfor standard lesevaner ved å lese Lorenzo Medianos «The Frost On His Shoulders» og Tiphanie Yaniques «Land of Love and Drowning» i sommer. Begge er gode, men jeg vil nok heller anbefale at folk kjøper og leser min guide til København, utgitt på Kagge. Jeg gleder meg til å lese Alf R. Jacobsens historie om min nye arbeidsplass. Den blir utgitt på 150-årsjubileet 31. august. Han er en god, gammel kollega, en fantastisk forteller og har laget en bedriftshistorie som på ingen måte er rosenrød. Utdrag jeg har sett kommer til å få vel fortjent oppmerksomhet ut over Havnelageret.
- Hvem eller hva irriterer deg aller mest i den norske medie- og kommunikasjonsbransjen?
- Jeg irriterer meg mest over alle de som har klokkerene svar på hva som skal til for å løse mediebransjens utfordringer, uten at de selv har skapt noe annet enn «oneliners». Det er ikke så mye annet enn nysgjerrighet, hardt arbeid, gode ideer og en evne til å forsøke, forsøke, forsøke – og så stenge det som ikke virker - som skaper resultater.
- Hvem tror du og hvem håper du blir Norges statsminister etter valget?
- For en privilegert person som meg, som til og med har overlevd som selvstendig i en del år, gjør det ikke den store forskjell om det blir Erna eller Jonas. Det eneste jeg vil være sikker på, er at de politikere vi velger, behandler folk ordentlig. Spesielt de som trenger det mest. Der tror jeg begge har grunnleggende, gode holdninger, men er ikke alltid like trygg på støttepartiene.
- Hvilken nyhet fra den siste tiden skulle du ønske var falsk?
- Ingen. Jeg skulle ønske at vi slapp løgnhistorier, bortsett fra de små justeringer av virkeligheten som fortelles med et bredt smil over en halvliter.
- Bør Facebook og Google være med på å finansiere norske medier?
- Gjerne for min del, også utover de litt stipendlignende ordninger som de har satt i gang, men det er minst like viktig at vi får regler som sørger for at penger som tjenes i Norge, beskattes i Norge. Hvis jeg har forstått det riktig, er det sånn at hvis en norsk idrettsutøver vinner 100.000 kroner et sted i verden, beskattes inntekten der med for eksempel 15 prosent. Hvis det også var slik for multinasjonale selskap, helt sikkert inkludert noen norske som er gode på skatteplanlegging, ble det likere vilkår.
- Hvem identifiserte du deg aller mest med i «Skam»?
- De usynlige foreldrene.
- Hvilken bransje eller bedrift kunne hatt behov for påfyll av kunstig intelligens?
- Stort sett alle. Ikke for å spare penger, men for å gi folk bedre tjenester og medarbeiderne tid til å gjøre mer av det som maskiner ikke kan. Det er bare å glede seg!
- Hvilken overskrift drømmer du om å se på Kampanje.com i høst?
- «NTB Scanpix kåret til Norges mest attraktive mediearbeidsplass».
Kommentér