Rett før sommerferien 2015 svidde den amerikanske TVNorge-eieren Discovery Communications av alle feriepengene og mer til da mediekonsernet bladde opp 12 milliarder kroner for rettighetene til OL i årene 2018 til 2024. Avtalen omfattet 50 land og territorier i Europa.

Nå er det klart at Discovery og  tar parti med søkerbyen Paris, som kjemper om å få arrangere sommer-OL i 2024 i knivskarp konkurranse med Los Angeles i USA.

- Da Discovery sikret OL-rettighetene i Europa for 2018-2024, gjorde vi det med enorm lidenskap, engasjement og ambisjoner, uavhengig av lekenes arrangørsted. Discovery har betydelige selskaper i både Paris og Los Angeles, og vi anser begge å være byer i verdensklasse. Når det er sagt, som rettighetshaver for OL fram til 2024, er vi glade for å vise vår støtte til Paris og deres søknad om å bringe OL tilbake til Europa i 2024, sier Discovery-topp David Zaslav i en pressemelding.

Les også: TVNorge-eier kjøper OL-rettigheter

- Legger meg ikke ned og griner
Discovery-sjefene i Norge er glade for at eierkonsernet flagger klar støtte til den franske hovedstaden.

- Etter tre OL på rappen i Asia - Pyeongchang i Sør-Korea 2018, Tokyo i Japan 2020 og Beijing i Kina 2022 - er det veldig greit for oss i Discovery Norge hvis det blir slik at OL vender tilbake til Europa i 2024. At Discovery støtter søknaden er ikke noe annet enn bra for oss. Når det er sagt, så er både Paris og Los Angelses to meget gode kandidater, så jeg kommer ikke til å legge meg ned og grine hvis amerikanerne får arrangere sommerlekene i 2024, sier Jan-Erik Aalbu, sportsdirektør i Discovery, til Kampanje.

- Det er ingen tvil om at OL-øvelser som sendes i prime time gir oss de beste seertallene.  Slik sett vil Paris være en innertier for oss. Discovery er jo et amerikansk mediekonsern, men de har jo investert i OL-rettighetene i Europa, så derfor støtter man OL i Europa i 2024.

- Har gjettet feil hver gang
- Hvilken by tror du blir utropt av Den internasjonale olympiske komité (IOC) som arrangørby?

- Jeg tror jeg har gjettet feil nesten hver eneste gang tidligere, så jeg jeg vet ikke hvordan dette ender.

- Er et viktig signal til IOC at rettighetskjøperen Discovery støtter Paris?

- Nå kjenner ikke jeg det indre, politiske livet i IOC, men det vil sikkert bli lagt merke til. Om det betyr så mye er jeg ikke så sikker på. Discovery har i alle fall investert tungt i OL-rettighetene og Eurosport har sitt hovedkontor i Paris, sier Aalbu.

Les også: Anne Rimmen går fra NRK til TVNorge

Les også: Kun én av ti tror OL blir bedre på Discovery