MTG (Modern Times Group) forlenger rettighetene til UEFA Champions League fra 2018 til 2021. Avtalen gjelder i Norge, Sverige og Danmark, og rettighetene inkluderer fri-tv, betal-tv og strømmetjenesten Viaplay.

MTG har sikret seg eksklusive rettigheter i Sverige og Danmark, mens de har underskrevet rettigheter til å sende 108 Champions League-kamper på norske skjermer hver sesong. Totalt gjelder avtalen 138 kamper hver sesong.

Samtidig går MTG inn i et historisk fotballsamarbeid med TV 2 som skal vise to kamper per runde.

Les mer: MTG går sammen med TV 2 om å vise Champions League

MTG har hatt rettighetene siden Champions League ble lansert som den aller gjeveste klubblagturneringen i fotball for 25 år siden. Champions League-finalen er blant de mest sette sportsbegivenhetene i verden.

MTG frister fotballglade tv-seere  i Skandinavia med en attraktiv pakke av rettigheter, som Premier League (TV 2 har rettighetene  i Norge) Champions League, de øverste divisjonene i Spania, Frankrike og Italia og den engelske FA-cupen.

- Dette er gode nyheter for fotballtilhengere nå som den beste klubbfotballen blir tilgjengelig via et og samme abonnement, sier MTG-sjef Jørgen Madsen i en pressemelding.

Han er svært fornøyd med at MTG fortsetter å vinne kampen om rettihetene til Champions League.

- Vi har hatt et godt og vellykket partnerskap med UEFA og rettighetsselskapet TEAM, og vi er glade for å ha utvidet disse rettighetene. I år markeres det 25 år for lanseringen av den fenomenalt vellykkede Champions League, så det er enda mer spesielt å utvide vårt partnerskap i år, sier Madsen.

Sjefen for MTG Sport i Skandinavia, Peter Nørrelund, forteller at seernes interesse for Champions League har økt de siste årene.

- Fotball er mer populær enn noensinne globalt, og entusiasmen blant nordiske fans vokser hvert år. Vi har høyere seertall, flere visninger og flere tilhengere, og vi kan nå et større publikum på flere måter enn noen gang før. Vi har investert gjennom årene for å sikre at vi kan levere best mulig dekning av Champions League-kampene og alle nyheter rundt turneringen. Vårt tilbud er nå sterkere og mer komplett enn noensinne - de beste spillerne, de beste lagene, den beste sendekvaliteten, den beste kommentatoren og de beste studiodiskusjonene. Rettighetspakken for de kommende sesongene inneholder nå flere kamper enn noen gang før, sier han.

MTG eier og driver blant annet TV3, Viasat 4, Viasats betalings-tv-kanaler og ikke minst strømmetjenesten Viaplay.