De to kanalene har kranglet i sesonginnledningen. Før påske valgte Fotball Media å ta ut stevning mot TV 2 for å stoppe målshow fra Eliteserien.

TV 2 har vist til nyhetsretten og la inn sportsnyheter regelmessig i «FotballXtra» for å kunne vise scoringene i Eliteserien, til stor irritasjon hos Discovery og Fotball Media.

Flere av sportsnyhetene var plutselig fjernet mandag. I stedet la TV 2 opp til å vise scoringer i pausen og etter kampslutt.

- Ikke ordinære nyhetssendinger
Fotball Media, som har solgt eliteserien til Discovery, er fortsatt ikke fornøyd.

- Vår holdning er jo den samme som tidligere til at TV 2 setter opp nyhetssendinger på Zebra samtidig med «FotballXtra». Dette er etter vår mening fortsatt ikke ordinære nyhetssendinger, men plassert der for å vise bilder fra kampene og dermed omgå meningen med nyhetsretten, sier daglig leder i Fotball Media, Knut Kristvang, til NTB søndag kveld.

Dermed fortsetter støyen rundt norsk eliteseriefotball på TV.

Tolkning ligger fast
Slik svarer TV 2s nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther om mandagens endringer:

- Vi jobber hele tiden med å presentere et best mulig redaksjonelt produkt. Da er fortløpende redaksjonelle vurderinger en del av hverdagen.

- Vår tolkning av nyhetsretten ligger fast, basert på gjeldende lovgiving. Dette er et rett til det beste for seerne og vi benytter denne retten i tråd med lovgivers intensjon, sier Årsæther til NTB.

TV 2 forholder seg fortsatt retten til å vise mål fra pågående eliteseriekamper.

Siste ord er neppe sagt i seerkampen mellom Discovery og TV 2.

Kampanje skrev i påsken at Discovery har stoppet samarbeidspartner VGTVs levering av sportsnyheter på Eurosport. Der er det også krangel om den såkalte nyhetsretten.

Les også: Discovery stanser tv-nyheter fra VG (abonnement)