Kulturdepartementet har ansatt Mari Velsand som ny direktør for Medietilsynet. Det skriver departementet i en pressemelding i dag.

- Jeg er glad for at Mari Velsand har takket ja til å bli ny direktør i Medietilsynet. Medietilsynet får med dette en strategisk og resultatorientert leder med stor arbeidskapasitet. Mari Velsand er ambisiøs, målrettet og kjenner mediefeltet særs godt. Medietilsynet spiller en viktig rolle i utforming og iverksetting av mediepolitikken og skal legge til rette for en innovativ, konkurransedyktig og mangfolding medieindustri, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland.

- Jeg er trygg på at Velsand er rett person til å drive dette arbeidet videre og at hun vil videreutvikle tilsynet som et ledende kompetansemiljø på mediefeltet, fortsetter hun.

Velsand har vært konserndirektør med regionansvar for mediehus i Amedia siden 2014. Hun har tidligere blant annet vært programdirektør og distriktsredaktør i NRK, konsernsjef i Tun Media og sjefredaktør og daglig leder i Nationen.

- Medietilsynet har en særs viktig rolle, ikke minst i lys av endringene som nå skjer i bransjen, i markedet og i mediepolitikken. Jeg gleder meg til å bidra til å videreutvikle virkomsheten sammen med kompetente medarbeidere, sier Velsand.