Lars-Johan Jarnheimer (57) er ny styreleder i styret i Egmont Fonden og Egmont International Holding A/S. Svenske Jarnheimer har siden 2011 vært styremedlem i selskapet.

Jarnheimer startet sin karriere i sfæren til MTG-eier Kinnevik og Stenbeck-dynastiet. Han har tidligere vært admministrerende direktør for Tele2 AB og ble tidlig på 2000-tallet kåret til Årets leder. Jarnheimer har også sittet i styret i MTG. en konkurrent av Egmont, men trådte ut av styret til det svenske mediekonsernet i 2008. Jarnheimer er i dag også styreleder i INGKA Holding BV (IKEA-gruppen). 

Jarnheimer tar over for Steen Riisgaard (65) som forlater Egmonts styre etter 15 år.

- Styret takker Steen Riisgaard for hans dedikerte arbeid som styreleder i Egmont. Siden han trådte inn i styret i 2002 har Egmonts forretningsmessige og almennyttige aktiviteter vokst betydelig i et svært omskiftelig marked, sier Lars-Johan Jarnheimer.

Egmont utnevner dessuten to nye styremedlemmer som begge har erfaring fra mediebransje, forbukerteknologi og digital utvikling. Det er Josh Bottomley (49) som i dag er global digital sjef for HSBC, et ledende globalt bankkonsern og Dr. Christian Wegner (42) som inntil nylig var ansatt i ProSiebenSat.1, et ledende tysk tv-konsern.

- Jeg ønsker også de to nye styremedlemmene Josh Bottomley og Christian Wegner velkommen. Med dem ombord blir styret supplert med to sterke profiler som har omfattende internasjonal erfaring fra medier, forbrukerteknologi og digital utvikling,

Egmonts styre består i tillegg av Torben Ballegaard Sørensen, som er utnevnt til nestleder, Ulrik Bülow, Jeppe Skadhauge, Martin Enderle samt ansattrepresentantene Marianne Oehlenschlæger, Tine Staunsager og Anna von Lowzow.

Tar styringen:

Lars-Johan Jarnheimer er ny styreleder i Egmont.