Styret i NTB har ansatt Mads Yngve Storvik (42) som ny administrerende direktør og sjefredaktør. Storvik kommer fra stillingen som OL-sjef i Discovery som sitter med rettighetene til de neste fire lekene. 

Storvik har tidligere jobbet som konsernsjef i Tun Media og sjefredaktør i Nationen, som informasjonsdirektør i Posten og i NRK. Rollen som sjef for Discoverys OL-satsing har han hatt i ett år. Han begynner i NTB i slutten av august. 

- NTB har vært en av Norges viktigeste nyhetsinstitusjoner gjennom 150 år, og merkevaren NTB står meget sterkt. NTB er symbolet på troverdighet og seriøsitet i journalistikken, noe som passer meg veldig bra, sier Storvik.

Han mener «utviklingen for NTB de siste årene har vært utrolig spennende.»

- NTB har fått flere bein å stå på, noe som er viktig for å sikre NTBs kjernevirksomhet. Byrået må fortsatt være i kontinuerlig utvikling for å øke sin relevans og styrke sin viktige samfunnsrolle. Jeg ser fram til å få være med på denne endringsreisen, sier han.

Styreleder Jon Espen Lohne sier Mads Ynge Storvik er en «ung, men erfaren medieleder som har oppnådd gode resultater der han har vært tidligere.»

- Jeg er sikker på at han som administrerende direktør og sjefredaktør kan videreutvikle og styrke NTBs posisjon fremover, sier NTBs styreleder Jon Espen Lohne som er svært fornøyd med ansettelsen av Storvik.

Storvik tar over for Pål Bjerketvedt som forsvant til Norges Fotballforbund for å bli ny generalsekretær etter Kjetil Siem. 

Les også: Bjerketvedt slutter i NTB - blir ny generalsekretær i NFF