Mange spekulerte i når den tidligere MTG-sjefen, Trygve Rønningen, skulle starte opp i TV 2 etter at han brått og overraskende valgte å gi seg som sjef for tv-kanalene TV3 og Viasat 4 og radiokanalen P4. Rønningen sluttet i MTG i september i fjor, men lengden på konkurranseklausulen ble aldri kjent.

Les også: Rønningen slutter i MTG Norge

Nå er Rønningen og MTG enige om at karanteneperioden løper frem til 31. mai.

- MTG og jeg hadde en enighet om å snakke sammen over nyttår og det gjorde vi uten noen form for uoverensstemmelse. Jeg begynner i TV 2 rett etter pinse den 6. juni, sier Rønningen.

- Hva har du gjort siden sist?

- Det har blitt mye svart arbeid for meg selv i form av oppussing og jeg er veldig fornøyd med det jeg har gjort – i hvert fall sett med egne øyne, sier Rønningen.

Han sier han i eget hode har begynt «å tenke på ett og annet» knyttet til sin nye jobb og at han nå gleder seg til «å gyve løs på oppgavene» som venter ham i TV 2.

- Jeg står og spinner i startblokka og er veldig motivert.

- Du starter opp i juni. Men rekker du å gjøre noe med høsten på TV 2?

- Det som blir viktig for meg når jeg kommer inn er å sette en kurs som er min, men jeg rekker nok ikke å sette mitt fotavtrykk på høsten til TV 2, sier han.

- Etter at du sluttet som MTG-sjef i fjor har både MTG og Discovery fått nye sjefer. Hva tenker du om dine nye konkurrenter?

- Ja, det har kommet inn flere nye ansikter, så nå blir jo toppmøtet i Bergen helt annerledes, sier Rønningen som i mange ledet det populære «Tv-toppmøtet» under mediekonferansen Nordiske Mediedager.

- Kjenner du til dine nye konkurrenter?

- Ja, jeg har jobbet med Tine Austvoll Jensen (ny sjef i Discovery Networks, red. anm.) i MTG tidligere og hun er veldig flink. Jeg kjenner også Morten Aass godt og han er et godt valg for MTG. Jeg får nesten si at dessverre så har konkurrentene jeg skal bryne meg på fått to veldig gode ledere og blitt godt skodd i toppledelsen. Men det blir veldig morsomt å konkurrere med dem. I vår andedam er vi både konkurrenter og gode kollegaer.

Rønningens overgang til TV 2 ble kjent samtidig med at Trond Kvernstrøm sluttet som tv-direktør i kanalen. Samtidig kunne administrerende direktør og sjefredaktør Olav T. Sandnes fortelle at han har ansatt Trygve Rønningen som ny kanaldirektør og publisher i TV 2.

- Vi gleder oss til at Trygve Rønningen er på plass i juni og ser frem til å jobbe med ham, sier TV 2-sjefen, Olav Sandnes, i dag.