Egmont Publishing, som gir ut kjente blader som Hjemmet, Norsk Ukeblad og Det Nye, leverer et resultat før skatt på 200 millioner kroner. Selskapet skriver i en melding at «markedet er svært utfordrende», men at «selskapets kjernedrift står sterkt».

- Mediemarkedet er som kjent utfordrende, og vi er veldig stolte av å kunne levere et resultat før skatt på over 200 millioner kroner. Det viser at vi klarer å få god verdi ut av den omsetningen vi har, sier Espen Asheim, administrerende direktør i Egmont Publishing.

Det er verdt å merke seg at konsernet Egmont Publishing i Norge består av de to juridiske selskapene Egmont Publishing og Egmont Kids Media Nordic samt datterselskapene Fagmedia, Nettavisen, Sempro, Bonzaii og MyKid.

Ser man på utviklingen i ukebladforlaget falt omsetningen med over 100 millioner kroner eller rundt syv prosent, og det til tross for fortsatt salg av over 30 millioner blader i fjor.  Asheim sier forlaget må jobbe med veksten fremover.

- Egmont Publishing er ikke fornøyd med at topplinjen faller, og vi er avhengig av å fokusere enda sterkere på vekst i tiden fremover, sier han.

I 2015 endret selskapet den redaksjonelle produksjonsstrukturen. Dette har gitt god effekt i 2016 i form av kostnadseffektiviseringer.

- Vi har en inntekstnedgang i 2016, og må fortsatt tilpasse kostnadsbasen. Vi har oppnådd over 50 MNOK i kostnadseffektivisering etter å ha organisert redaksjonene, desken, og reporterne på en ny måte. Beslutningen skapte stor diskusjon i media, men for oss har det vært helt avgjørende, sier han.

Selskapet har de siste årene også satset mye på å bygge seg opp innen content marketing og digitale markedsføringstilbud.

- Vi oppnår store fordeler og har god nytte av å jobbe tett med digitalbyråer som Sempro i vår content marketing-satsning, forteller Asheim.

Han sier Egmont Publishing  «har investert i flere vekstinitiativ».

- Både databaserte annonseprodukter, content marketing og marketing services viser lovende resultater. I tillegg vil vi fortsette å satse på papir der vi ser at markedet etterspør produkter, sier Espen Asheim.

I 2016 gjennomførte Egmont Publishing en omfattende digital restrukturering og endret den digitale strategien.

- Nå er det ikke kun volum og trafikk som gjelder. Suksessformelen både redaksjonelt og kommersielt er riktig bruk av data og målgruppeinnsikt – altså hvilke målgrupper du treffer, hvor du treffer dem med relevant innhold, og med hvilken effekt, sier Asheim. 

Her ser du tallene til Egmont Publishing og Kids Media Nordic i 2016. Alle tall i MNOK.

Egmont Publishing 2016 2015 Endring i prosent
Omsetning 1.395,8 1.501,5  - 7,0
Driftsresultat 185,1 217,7 - 15,0
Resultat før skatt 200.7 226,5  - 11,4