1.155.000 satte seg ned foran tv-skjermen på lørdag for å se Melodi Grand Prix på NRK1. Det er noe ned fra fjorårets 1.313.000 seere, men andelen på 73 prosent er to prosentpoeng høyere enn i fjor.

Les mer: 1,1 millioner så Melodi Grand Prix

Melodi Grand Prix-general Jan Fredrik Karlsen er godt fornøyd.

- Det er helt rått. Alt over én million, uansett hvilket tv-program, er bra. Vi er nesten oppe på 1,2 millioner seere og har høyere markedsandel enn i fjor, så det er jo helt vilt, sier han til Kampanje.

- Men selv om andelen er høyere, er seertallet lavere enn i fjor. Hva forteller det deg?

- Jeg skjønner at når man har så høy markedsandel, så ser nesten alle som ser på tv på Melodi Grand Prix. Interessen er voldsom og andelen unge seere er også høy. Det betyr at Melodi Grand Prix favner bredt. Man kan ikke be om mer enn det.

- En moderne poplåt
Karlsen er også godt fornøyd med at det er JOWST og låten «Grab The Moment» han skal ha med seg til Kiev i den internasjonale finalen i mai.

- Jaja, veldig. Det er kult at det er en moderne poplåt som både fenger Europa, anmelderne og ikke minst publikum.

- Hva tror du om vinnersjansene?

- Målsettingen er alltid å vinne. I fjor klarte vi dessverre ikke det. Det tok jeg all skylden for. Jeg er litt som en fotballtrener og er ansvarlig utad. Nå stikker vi til Kiev for å vinne finalen, sier Karlsen.

Får kritikk
Selv om interessen for Melodi Grand Prix fortsatt er høy, har det ikke manglet på kritiske røster etter lørdagens finale. Nettavisen har samlet en mengde meldinger på sosiale medier, der dommen over sendingen tidvis er nådeløs.

«Ærlig talt NRK - dere har servert oss en av tidenes dårligste MGP-finale!!!» skriver én tv-seer på Facebook.

«Avstemningen, NRK! Hvorfor kaste bort så mye tid på pjatt og dill og så dropper dere selve Avstemningen?» skriver en annen.

Jan Fredrik Karlsen tar ikke tungt på kritikken.

- Når man har 1,2 millioner seere, så er det helt uunngåelig. Vår målsetting er å innfri på det høyeste nivået. Vi må ta med oss den kritikken vi får, men mitt inntrykk er at det er ekstremt mange mennesker som er veldig «happy» og at engasjementet er stort. Det viser seertallet, sier han til Kampanje.

- Tar ett år av gangen
Dette er Karlsens andre år som musikkansvarlig i Melodi Grand Prix. Hva som skjer etter den internasjonale finalen, er fortsatt et åpent spørsmål

- Vi skal til Kiev sammen, og så gjør vi en evaluering etter det.

- Er du avhengig av en god plassering for å fortsette?

- Nei, vi tar ett år av gangen. Det gjorde vi i fjor og det gjør vi i år også.