For knappe tre uker siden sa Harald Strømme takk for seg som toppsjef i Discovery i Norge og i Sverige, åtte år etter at han tok over som sjef i TVNorge. I dag ble det klart at det er Tine Austvoll Jensen som tar over sjefsstolen i Nydalen.

Les mer: Tine Austvoll Jensen blir ny TVNorge- og Discovery-sjef

Austvoll Jensen har de siste to årene hatt rollen som økonomidirektør og operativ leder for Discovery i Norge, og kjenner derfor organisasjonen godt.

- Blir dette en videreføring eller noe helt nytt for TVNorge?

- Det blir en videreføring, og så blir det helt sikkert noe nytt underveis, sier hun når Kampanje møter henne kort tid etter at de ansatte har blitt informert om opprykket.

- Hva blir nytt?

- Det har jeg gjort meg noen tanker om, men det er fortsatt litt for tidlig å dele på første dag.

- Hva er din visjon for Discovery i Norge?

- Jeg tenker at vi fortsatt skal være et av de ledende mediehusene i Norge. Vi skal fortsette å være best på humor, sånn som vi er i dag, og ta en solid, ledende posisjon på sport.

Se hva som skjedde da vi utfordret den nye TVNorge-sjefen på å velge og vrake i TVNorge-profiler og -programmer:


- Harald har vært en stor inspirator
Hennes tidligere sjef la ikke skjul på at det lå en uenighet med de amerikanske eierne til grunn for at han brått sluttet i selskapet.

- Det er en ærlig sak, og når man er uenig med eierne, så er det naturlig at man tar konsekvensen av det. Slik fungerer det i næringslivet. Vi skilles som gode venner og jeg har stor respekt for eierne, sa Strømme til Kampanje tidligere i februar.

Les mer: Strømmes sjokk-exit: Har fått nye Discovery-sjefer og mistet handlekraft

- Hvordan opplevde du Strømmes avgang?

- Jeg synes selvfølgelig det var trist å miste sin egen sjef og leder. Harald har vært en stor inspirator for meg. Forhåpentligvis vil vi ha god kontakt fremover. Nå er det viktig for oss å gi gass videre. Vi har veldig klare planer for hvordan vi skal gjøre det.

Betyr dette at du og Harald Strømme hadde to ulike syn på veien videre?

- Det er vanskelig for meg å uttale meg om. Det må du nesten spørre Harald om.

- Blir det en utfordring her i Norge å bli hørt i Discovery-systemet i USA?

- Jeg opplever ikke at det er noen større utfordring. Vi er et lite land, men vi er så store likevel, ler hun og legger til:

- Vi jobber veldig godt med ledelsen i Discovery.

- Ingen «corporate man»
Når den nordiske Discovery-sjefen Mike Lang i dag sier at Austvoll Jensen «ikke er redd for å utfordre det etablerte», kan man kanskje ta det som et tegn på at hun får rom til også å utfordre ledelsen i Discovery?

- Det er jeg ganske sikker på. Jeg har sett i media at enkelte frykter at Discovery skulle få en «corporate man» og en nikkedukke. Ikke er jeg mann, og hadde jeg vært nikkedukke så hadde jeg kanskje fått meg jobb på dukketeater i stedet. Så jeg tror det går helt fint, sier Austvoll Jensen.

- Blir det viktig for deg å ta vare på TVNorge-sjelen og DNA-et som har blitt bygget opp?

- Ja, det er viktig for oss å videreføre det og bruke det inn i de nye satsingene vi gjør. Det har mye med kultur å gjøre, måten hver av oss agerer på, kommuniserer på og løser oppgaver på. Det er vi stolte av og ønsker å videreføre.

- Må levere i år
Austvoll Jensen tar som Discovery-sjef bare en måned før kanalens største sportssatsing noen gang skal på ufta. 1. april går startskuddet for Elitserien og fra og med denne dagen skal investeringen på 2,4 milliarder kroner, i tillegg til produksjonskostnaden på 600 millioner kroner, begynne å gi avkastning.

- Hvordan skal du forsvare denne investeringen?

- Vi hadde klare planer da vi gikk hen og bød på de rettighetene, og vi opplever at det skal vi klare å realisere.

- Hvordan ser du frem mot Eliteserien?

- Jeg er kjempespent! Jeg tror vi har det under kontroll. Vi har en kjempeflott størrelse av en god størrelse, nå med masse bra kompetanse innenfor live-sport, produksjon og det redaksjonelle.

- Hva blir den viktigste nøtta for Discovery å knekke nå?

- Det blir å klare å levere dette året på det vi skal med både Eliteserien og et OL som skal gå av stabelen i februar. Og så skal vi ha en vårsesong med lokalproduksjon og en høstsesong etter det. Det er mye som skal skje på samme tid.

- Blir nok ikke siste kvinnelige tv-sjef
Samtidig som Tine Austvoll-Jensen rykker helt til topps i Discovery i Norge, setter hun også punktum for et nesten 60 år langt fravær av kvinnelige tv-sjefer i Norge, som startet da NRK gikk på lufta i 1960. Unntaket er Åse Ytreland, som ledet Fox i Norden frem til i fjor, men det har altså ikke vært noen kvinner på toppen av noen av de fire største tv-selskapene i Norge. Før nå.

- Hva tenker du om det?

- Jeg tenker at det er hyggelig for bransjen. Utover det tenker jeg ikke på det. Denne bransjen er full av flinke kvinner og menn, så jeg blir nok ikke den siste.

- Er det noe du har vært opptatt av?

- Jeg er opptatt av at det skal være en god balanse i team generelt, fordi jeg tror på at det er sunt og verdiøkende for en virksomhet. Men til syvende og sist dreier det seg om faglig kompetanse.

Se videointervju med Tine Austvoll Jensen her: