I januar i år ble det kjent at Ellen Arnstad slutter som Se og Hør-redaktør. Nå er den nye ledelsen av Se og Hør på plass.

Les også: Arnstad slutter i Se og Hør

Mangeårig presse-slugger Ulf André Andersen går fra å være konstituert ansvarlig redaktør til å ha redaktøransvaret på permanent basis. Den tidligere Dagbladet-journalisten har jobbet i Se og Hør siden 2008 og har lang erfaring med Norges største kjendismerkevare, både som redaktør og nestsjef. 

Han jobbet i mange år svært tett med den tidligere Se og Hør-redaktøren Arnstad. Nå skal Andersens navn føye seg inn i rekken av store navn som Knut Haavik, Odd Johan Nelvik og sin tidligere sjef Ellen Arnstad. 

Den nye konserndirektøren for kvinne og tema i Aller Media, Ingrid Skogrand, er fornøyd med å ha fått Andersen på laget.

- Ulf André har svært solid presse- og redaktørerfaring og kan merkevaren Se og Hør godt. I tillegg har han høyere utdanning innen innovasjon og digital ledelse, noe som gjør han godt rustet til å møte de endringene dagens medier står i. Ulf er uten tvil rett person til å lede Se og Hør, og jeg er kjempeglad for å ha han ved roret, sier Skogrand.

Les også: Ingrid Skogrand er Aller Medias nye bladdronning

Andersen går løs på jobben som sjef for Se og Hør sammen med redaktørene Trond Stensåsen og Jonas Jørstad. Begge har mange års fartstid i kjendisjournalistikken. Andersen får ansvaret for merkevaren både på nett og papir.

- En av de viktigste oppgavene blir å ta ut kjendisjournalistikken i alle kanaler og utnytte ressursene på en best mulig måte. Det blir spennende, sier Andersen.

Jobbet tett sammen:

Tidligere Se og Hør-redaktør Ellen Arnstad sluttet brått i Aller-konsernet tidligere i år. Nå blir det opp til hennes nærmeste medarbeider Ulf André Andersen å føre kjendisarven videre. Her de to på et møte i PFU for noen år siden. Foto: Scanpix.

Heldal inn i ledelsen
Ingeborg Heldal har vært bloggredaktør i Aller Media det siste året. Nå blir hun en viktig del av den nye ledelsen i Se og Hør, med tung digitalkompetanse og mangeårig erfaring som journalist og redaktør innen livsstil- og kjendisområdet. Heldal fortsetter å ha ansvaret for bloggsatsningen, men blir altså i tillegg ny utviklingsredaktør i Se og Hør.

- Ingeborg Heldal får et ekstra ansvar for at vi kontinuerlig produktutvikler både nett og papir. I en krevende hverdag med høy produksjon i alle kanaler, blir hun en ressurs for oss alle. Dessuten har hun vært i rampelyset lenge og vil representere Se og Hør på en glimrende måte, sier Ulf André Andersen.

Trond Stensåsen fortsetter som redaktør for bladet, mens Jonas Jørstad fortsetter som redaktør for seoghør.no.

- Med Ingeborg, Trond og Jonas får Se og Hør en meget kompetent og framoverlent ledergruppe. Vi utfyller hverandre på en riktig måte. Sammen med Norges råeste kjendisredaksjon skal vi fortsette å underholde, sjokkere og opplyse Se og Hør- brukerne på alle plattformer, sier Andersen.

Ingeborg Heldal ser fram til å bli en del av Se og Hør-teamet.

- Jeg gleder meg veldig til å bli en del av Norges beste og viktigste kjendisredaksjon. Å få lov til å være med og forvalte og videreutvikle Se og Hør-merkevaren er en jobb jeg tar fatt på med stor ydmykhet og iver. Også er det fantastisk å få lov til å jobbe på det som garantert er Norges morsomste arbeidsplass!

At Heldals stilling blir endret, betyr ikke at Aller Media ikke satser på blogg.

- Som styreleder i Adlink Media AS kommer jeg til å holde i og videreutvikle strategien rundt bloggere og influencere - vi har fremdeles full gass der, sier Heldal.

Utviklingen i Se og Hør har på papiret vært fallende de siste årene og nedturen fortsatte i 2015 som er det foreløpige siste året med offisielle opplagstall. Se og Hør tirsdag, som i mange år var landets største blad, hadde en nedgang på 10.445 eksemplarer til 115.191 i 2015. Det var et fall på 8,3 prosent.

Fredagsutgaven Se og Hør Extra falt med 11.004 til 45.084, som var nesten 20 prosent svakere enn i 2014.