Den daglige bruken av strømmetjenesten til NRK har økt mer prosentvis enn Netflix på ett år. Det viser offisielle tall fra Kantar TNS Interbuss' undersøkelse fra tredje kvartal.

I daglig bruk er Netflix fortsatt størst, mens NRK Tv på nett er størst i ukentlig dekning.

- Til tross for den enorme mengden internasjonalt innhold folk har tilgang til, velger flere og flere norsk innhold. Det er vi veldig glade for, sier kanalsjef og streamingansvarlig i NRK, Nicolai Flesjø, i en pressemelding.

NRK møter den skarpeste konkurransen fra Netflix i aldersgruppen 15-29 år, men det er nettopp i denne aldersgruppen bruken av NRK TV øker mest. Her stiger den daglige bruken av NRK TV fra 8 til 13 prosent, noe som gir en økning på 57 prosent. Netflix er fortsatt størst i daglig dekning, men øker mindre enn NRK TV.

Drama, dokumentar og humor slår best an
Det blant annet den store seersuksessen «Skam» som løfter nett-tv-tallene for NRK og gjør statskanalen i stand til å konkurrere med den globale kjempen Netflix.

­­- Årsaken til økningen er en generell endring av hvordan nordmenn ser på tv. Men det er enkelte programmer som «Skam», «Nobel»,, «Side om Side» og humorserien «Vikingane» som har spesielt mange seere på nett, sier Flesjø.

Stadig flere ser NRK på nett-tv. I oktober økte den daglige tiden brukt på NRK TV med hele 84 prosent.

- Drama, dokumentar og humor er det folk ser mest. Men vi ser en generell økning i alle sjangere. Strømming blir en stadig større del av folks hverdag, spesielt hos de unge, sier Flesjø.

Samles foran den store skjermen
Folk strømmer også NRK-innhold på de største skjermene.

– I tillegg til tradisjonell tv-seing, ser vi at stadig mer av nett-tv konsumet også skjer via den store skjermen. Mye tyder derfor på at tv-innhold, også i en strømmeverden, kan samle familien foran den store skjermen, sier Flesjø.

Ifølge Kantar TNS Interbussundersøkelse fortsetter bruken av nett-tv og strømming å øke. Nå oppgir 28 prosent av de spurte å se film, tv-programmer eller serier over internett daglig.