Denne uken ble det kjent at en av Norges mest kjente tv-profiler, Anne Rimmen, flytter seg fra NRK på Marienlyst til Discovery i Nydalen. I NRK har Rimmen både vært sportsreporter og sportsanker, i tillegg til at hun har ledet en rekke underholdningsprogrammer. Ikke minst har hun ledet NRKs OL-sendinger.

I Discovery skal Rimmen både jobbe med OL og underholdning. Der vil hun møte tidligere NRK-kollega Jon Almaas, som hadde sin siste «Nytt på nytt»-sending på NRK forrige uke. Discovery har ikke ønsket å si noe mer om hva han skal gjøre hos dem, men flere kilder Kampanje har snakket med tror Anne Rimmen og Jon Almaas blir TVNorges nye super-duo som skal ønske seerne velkommen til vinter-OL i 2018 på Discoverys kanaler.

- Vi har ambisiøse planer for OL, men det er fortsatt litt tidlig å avsløre alle detaljer om hvordan satsingen vår blir, sier kommunikasjonsdirektør Espen Skoland i Discovery til Kampanje.

Les også: Vil ha Jon Almaas på TVNorge-sporten

- Gir kanalen en trygghet
Forhandlingsdirektør Jonas Buskop i Omnicom Media Group mener Discovery har truffet blink med rekrutteringene.

- Jeg synes dette er kjempespennende og veldig bra, det vil gjøre overgangen til mange av de som er vant til å se OL og vinteridrett på NRK langt smidigere. Dette er proffe og flinke folk som gir kanalen en trygghet for de som eventuelt ikke skulle føle seg trygge i utgangspunktet, sier han til Kampanje.

- Er de sterke nok til å samle befolkningen?

- I idrettssammenheng er de definitivt det. Det er vanskelig å finne noen bedre.

- Sannsynlig kombinasjon
Buskop har ingen problemer med å seg for seg de to som programledere for kanalens OL-sendinger.

- Ja, det tror jeg er en sannsynlig kombinasjon, sier han.

- Jeg tror de har forskjellige roller i dette oppsettet. Anne Rimmen er jo også en reporter som kan brukes i ute i feltet i tillegg til at hun kan håndtere studiooppdrag. Jon Almaas er kanskje spesielt aktuell i et format som et kveldsstudio i forbindelse med OL, hvor man kan blande inn en dose underholdning sammen med det rent sportslige.

Fra før av har Discovery også hentet inn kjente sportsankere som Susanne Wergeland og Carsten Skjelbreid fra TV 2.

- En artig tanke
Tv-sjef Marianne Massaiu mener Discovery er godt på vei i oppbyggingen av sportssatsingen sin.

- Dette er sterke og folkelige navn som kommer til å dra seere. De er gjenkjennelige og gode, sånn at det er en trygghet for seerne.

- Kan Rimmen og Almaas bli den nye OL-duoen?

- Det er en artig tanke. Sist jeg sjekket var Almaas totalt sportsidiot. Jeg vil tro han er åpen for tanken. OL-studio er normalt underholdningsorienterte, og der vil profiler som Almaas og Rimmen være sterke kort.