TV 2 og produksjonsselskapet NEP Norway har inngått en rammeavtale om leveranse av teknisk produksjon for de nærmeste årene.

Samtidig blir det klart at NEP, som en del av avtalen, overtar eierskapet til TV 2-selskapet OB-Team, som i dag leverer teknisk personell og teknikk til TV 2s tv-produksjoner og andre kunder. OB-Team har stått bak mesteparten av Tippeliga-produksjonen siden 2006. OB-Team omsatte for 150 millioner kroner i fjor. Det har lenge versert sterke spekulasjoner om at TV 2 vurderer om selge OB-Team. Nå er salget et faktum.

- Har ikke vært store på mobil tv-produksjon
- I et marked med økende behov for investeringer og innovasjon vil OB-Team ha et mer naturlig hjem i NEP-gruppen enn i TV 2, sier styreleder i OB-Team og direktør i TV 2, Øivind Johannessen.

NEP Norway kommenterer oppkjøpet slik:

- NEP Norway AS har, i motsetning til resten av NEP-konsernet, ikke vært store på mobil tv-produksjon (kjent som Outside Broadcast-produksjon, red. anmerkning) de siste årene. Kjøpet av OB-Team gir oss tilgang på erfarne teknikere og nødvendig teknikk. I tillegg har vi inngått en produksjonsavtale med TV 2, forteller administrerende direktør Lise Heidal i NEP Norway til Kampanje.

- Hva er planene framover?

- NEP og OB-Team er to produksjonsmiljøer med komplementære tjenester og organisasjoner. Dette vil gjøre selskapet i stand til å være en helhetlig leverandør til kundene, sier Heidal, som ikke vil kommentere hvor mye NEP betaler for OB-Team.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Inngår stor tv-avtale: TV 2 og produksjonsselskapet NEP Norway, med toppsjef Lise i Heidal i spissen, har inngått en rammeavtale om leveranse av teknisk produksjon for de nærmeste årene. Som en del av avtalen inngår kjøp av produksjonsselskapet OB-Team.

- Ikke trigget av norsk fotball
Kampanje skrev tidligere i høst at OB-Team var ute av kampen om å produsere norsk toppfotball for Discovery, som overtar rettighetene fra og med neste sesong. I potten ligger kontrakter til en verdi av 600 millioner fordelt på seks sesonger.

- Vi har fått beskjed om at Discovery har gått videre med noen andre. Hvem det er vet ikke jeg, sa administrerende direktør Bjørnar Nordahl i OB-Team til Kampanje.

Etter det Kampanje erfarer er det NEP som ligger an til å få hovedoppdraget. Når NEP kjøper OB-Team, så er OB-Team tilbake på banen igjen.

- Denne avtalen er ikke trigget av norsk fotball. Vi har inngått en produksjonsavtale med TV 2, og som en del av denne avtalen tar vi over eierskapet til OB-Team, påpeker NEP Norway-sjef Lise Heidal overfor Kampanje.

Les også: TV 2-eid selskap er ute av kampen om Discoverys 600 fotballmillioner

Les mer: Nå blir det kamp om Discoverys 600 fotball-millioner

Gikk til sluttforhandlinger med Discovery
Discovery-sjef Harald Strømme og det amerikanskeide mediekonsernet kjøpte  rettighetene til den norske fotballserien Tippeligaen og Obos-ligaen for hele 2,4 milliarder kroner i seks sesonger - fra og med 2017 til og med 2022.

Siden da har Discovery startet opprustningen til sendingene Tippeligaen, som skifter navn til Eliteserien, og Obos-liagen. I mai skrev Kampanje at Discovery hadde sendt ut et attraktiv anbudsdokument for Tippeligaen og Obos-ligaen i markedet.

Kampanje skrev i september at det internasjonale NEP Norge, som tidligere het Mediatec, alene hadde gått videre til sluttforhandlinger med Discovery. Kampanje skrev i mai at NEP Norge/Mediatec var et av de aktuelle selskapene i kampen om gigantkontrakten. NEP/Mediatec hadde ut fotballsesongen 2015 ansvaret for produksjon av to kamper i uken med Tippeligaen for C More.

OB-Team, som nå får NEP som eier, har stått bak en rekke fotballproduksjoner de siste årene, blant annet i Tippeligaen siden 2006. OB-Team har en stor park av OB-busser og en lang erfaring med den norske tv-fotballen. Selskapet produserer blant annet Tippeligaen og OBOS-ligaen i dag, men kontraktene avsluttes når siste serierunde er ferdig til helgen. NEP-kjøpet sikrer nye oppdrag i årene framover.

NEP Norway er en del av NEP Wordwide Network og er 100 prosent eid av NEP Group, som har sitt hovedkvarter i Pittsburgh USA. Amerikanske NEP ble grunnlagt i 1986 og har kontorer i Canada, USA, Storbritannia, Australia, Irland, Nederland, Dubai, Belgia, Tyskland, Sverige, Norge, Finland og Sveits.