631.000 seere så premieren av TV 2s krimdrama «Frikjent» på lineær-tv i oktober. Det var på linje med premieren på første sesong som hadde 660.000 seere. I ukene som har fulgt har stadig flere funnet frem til episoden, blant annet på TV 2 Sumo. Nå forteller TV 2 at seertallet har passert én million.

- Dette er fantastisk. Ikke bare for oss i TV 2 og produksjonsselskapet Miso, men det er også en gledens dag for norsk drama. Disse seertallene er et bevis på at vi har lykkes. Og det er ekstra gledelig at seertallene så langt faktisk er høyere en sesong èn på samme tidspunkt, sier dramasjef Christopher Haug i TV 2.

- Dette er jo en tendens som vi ser på alle de store dramaseriene på TV. Mange ser førstegangsseingen på TV, men nesten like mange ser den i opptak, gjennom reprisen eller via TV 2 Sumo. At seertallene for første episode har økt med nesten 400.000 seere etter at den ble vist på TV er formidabelt, sier TV 2s kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl.

Foreløpig har 843.000 seere sett den andre episoden, mens 781.000 seere har sett den tredje. Dette er såkalt Total screen rating som inkluderer førstegangsseing, opptak, reprise og TV 2 Sumo.

- Og disse tallene vet vi jo at bare vil vokse i ukene som kommer. Nå kan vi faktisk begynne å tro at denne sesongen vil toppe den forrige, som til slutt fikk et snitt på 850.000 seere, sier Dahl.

Les mer: Sterkt comeback for «Frikjent»

466.000 så gårsdagens episode på TV 2. Det ga en andel på 30,8 prosent.