Discovery har sikret seg strømmeteknologien bak Major League Baseball, ESPN og HBO Now gjennom en samarbeidsavtale med BAMTech.

- For oss er dette første skritt i prosessen med å ta en ledende posisjon digitalt, sier Sindre Østgård i en pressemelding. 

Han tiltrådte nylig som Vice President for Digital Product and Business Development i Discovery Networks.

Les mer: Sindre Østgård forlater Schibsted-stiftelse - går til Discovery

Avtalen innebærer at Discovery Networks og Eurosport kan ta i bruk det de beskriver som «verdensledende» strømmeteknologi for sine sports- og underholdningssendinger i framtiden.

– Med BAM får vi en plattform for sport som er velprøvd og ledende i det amerikanske markedet. BAM er teknologien bak alt fra Major League Baseball og ESPN til OTT-tjenesten HBO Now. Den blir viktig for oss i vår sportssatsing, sier Østgård.

Et ledd i det nye partnerskapet er opprettelsen av BAMTech Europe, som som skal jobbe med europeiske rettighetseiere, kringkastere og OTT-plattformer.

- Discovery har investert internasjonalt i nye forretningsmodeller og merkevarer i flere tiår, noe som har resultert i et omfattende globalt fotavtrykk i medieverdenen. Opprettelsen av denne teknologileverandøren, BAMTech Europe, gir fart til Discoverys langsiktige strategi for å levere vårt premiuminnhold til flere seere over flere skjermer enn noen gang før, sier David Zaslav, President og Chief Executive Officer i Discovery Communications, i meldingen.

- Dette samarbeidet med BAMTech er et viktig steg for oss i arbeidet med å utvikle mer forbrukerorienterte tjenester, først og fremst med fokus på Eurosport, sier JB Perrette, President og Chief Executive Officer i Discovery Networks International.