Torsdag kunne Kampanje avsløre at TV 2 og Monster har solgt «The Stream» til amerikanske NBC.

Les mer: TV 2 selger «The Stream» til amerikansk tv-gigant

I dag bekrefter TV 2 salget som de har gjort i samarbeid med produksjonsselskapet Monster og musikkprodusent Jørn Dahl sitt selskap Little Hill. Bak handelen står distributøren Nordic World.

NBC er en av verdens største tv-kanaler og har fra før gjort stor suksess med talentprogrammet «The Voice».

- «The Stream» bruker teknologi og sosiale medier til å hente inn musikkelskere og gjøre dem den del av prosessen på en fantastisk måte. Vi gleder oss til å oppdage nye talenter på en moderne måte og knytte de beste artistene sammen med bransjens største stjerneutviklere, sier NBC-president Paul Telegdy i en melding.

- Et gjennombrudd
I dag bekrefter TV 2 salget som de har gjort i samarbeid med produksjonsselskapet Monster og musikkprodusent Jørn Dahl sitt selskap Little Hill. Bak handelen står distributøren Nordic World.

- I hele min karriere har jeg vært en forkjemper for at vi må utvikle og selge norske ideer på lik linje som vi kjøper utenlandske formater fra internasjonale distributører. I TV 2 har vi de 2-3 siste årene hatt som mål å utvikle ideer som også kan gå "world wide", så dette er et gjennombrudd, sier Trond Kvernstrøm, som er direktør for kanal og program i TV 2.

- Med «The Stream» har vi truffet en nerve, og det har vært flere store interessenter på banen som har ønsket å kjøpe dette formatet. Vi har vært i USA og presentert formatet for toppsjefene i flere av de største amerikanske tv-selskapene. At vi nå har signert avtale med NBC, som fra før sender de største talent-programmene i USA, er stort. Dette er uten tvil den største tv-eksporten fra Norge noensinne og vil selvsagt også bidra til gode inntekter for TV 2 og våre partnere i årene som kommer hvis serien lykkes i USA, sier han.

Les også: Kvernstrøm slår alle mediesjefene på inntektstoppen

Etter det Kampanje har grunn til å tro koster en sesong med «The Stream» rundt 20-30 millioner kroner i Norge. I USA vil en tilsvarende produksjon fort beløpe seg til 20-30 millioner dollar. Dersom en amerikansk produksjon har en pris på rundt 200 millioner kroner, kan TV 2 med seks prosent formatavgift innkassere 12 millioner kroner.

- En stor dag
Det er Monster Entertainment som både produserer og står bak utviklingen av «The Stream». Tv-programmet er et unikt samarbeid mellom TV 2, Spotify og verdens tre største plateselskaper.

- For oss i Monster er dette en veldig stor dag. Vi har i lang tid satset på egenutvikling og nå ser vi nok en gang resultatet av dette. Vi må bare være veldig glad for at Jørn Dahl kom til oss med ideen til programmet og at TV 2 turte å gå i utvikling og at de satser på norskutviklet egenproduksjon. At dette nå går rett i salg til en av verdens største tv-kanaler er helt fantastisk, sier administrerende direktør Ingvild Daae i Monster.

Nordic World, som står bak handelen, har blant annet solgt TV 2-programmer og formater som faktaformatet «Til bords med fienden» til Travel Channel i det amerikanske markedet og drama-formatet «Manic» som skal produseres for Netflix. Han mener dette slår alt annet.

- Dette er den største norske tv-eksporten noensinne. Det er lagt ned mye jobb i å markedsføre «The Stream» i det internasjonale markedet, og det er ekstra morsomt når vi lykkes, sammen med TV 2 og Monster i å få en avtale med et av verdens største tv-selskaper. Dette viser at norsk tv-industri har mye å by på – og at vi er konkurransedyktige også på ide og utvikling av formater i beste sendetid i de største og viktigste tv-markedene i verden, sier adm. dir. Espen Huseby i Nordic World.