I starten av årets sesong har tilhengere av lagene i Championship-ligaen ikke kunnet følge sine favoritter på norske tv-skjermer. Heller ikke den engelske ligacupen er så langt blitt sendt på norske kanaler.

- Tilbyr kampene på åpen kanal
Men nå har det vært gjennombrudd i forhandlingene. Ikke overraskende er det Discovery-eide Eurosport som har sikret seg rettighetene til den engelske Championship-ligaen, samt ligacupen. Allerede i ettermiddag kan  Eurosport Norge og strømmetjenesten Dplay by på engelsk fotball.

- Vi er glade for endelig å kunne tilby engelske Championship og ligacupen til norske fotballsupportere, og for at vi til og med kan tilby kamper på en åpen kanal, sier Jan-Erik Aalbu, sportsdirektør i Eurosport og Discovery Networks, i en pressemelding.

Første kamp fra Championship sendes allerede lørdag ettermiddag på Eurosport Norge, når Newcastle møter Rotherham på New York Stadium. Sendestart er klokken 16.00. Klokken 18.30 er det duket for Alexander Tetteys Norwich, som møter Wolverhampton.

Sender storkamper i ligacupen
- Dette er fantastisk gøy for oss, og forhåpentligvis en god nyhet for alle anglofile fotballsupportere i Norge. Å få en fot innenfor engelsk fotball er noe vi har drømt om lenge, og med ligacupen på Eurosport Norge og Dplay får vi også muligheten til å sende noen av de virkelig store godbitene i engelsk fotball, uten at det vil koste seerne skjorta, sier Aalbu.

TV 2 har hatt rettighetene til å vise Championshipde siste årene, men avtalen løpte ut før årest sesong. Det samme gjaldt rettighetene for FA-cupen, Ligacupen, League One og Community Shield. Også MTG har hatt rettighetene til FA-cupenog ligacupen tidligere.

- Det er bare å glede seg til oppgjør som Liverpool - Tottenham og ikke minst Manchester-derbyet mellom United og City i cupens neste runde, sier han.
Samtlige av de 107 resterende Championship-kampene som ligger i TV-pakken vil bli sendt på Dplay.