Tyrkiske myndigheter har besluttet å stenge i alt 131 medier, både lokale og nasjonale. Blant dem er 45 aviser og 16 TV-kanaler.

Avgjørelsen omfatter også 23 radiostasjoner, tre nyhetsbyråer, 15 blader og tidsskrifter og 29 utgivere, opplyser tyrkiske myndigheter. Beslutningen er tatt i kjølvannet av kuppforsøket tidligere i juli.

Opplysningene onsdag kveld kommer etter at det tidligere samme dag ble kjent at det er utstedt arrestordre på flere titall journalister i landet.

Tyrkias statsminister Binali Yildirim har uttalt at utrenskningene etter kuppforsøket ikke er over, og at det kan komme flere arrestasjoner.

I et intervju med Sky News sier Yildirim at etterforskningen pågår, og at det fortsatt er personer som myndighetene leter etter.

- Prosessen er ikke over, sier statsministeren.

Utenriksminister Børge Brende (H) uttrykte tidligere onsdag sterk bekymring for rettssikkerheten i Tyrkia som følge av masseoppsigelser i flere offentlige sektorer. En rekke lærere, akademikere og ansatte i rettsvesenet har fått sparken.

-Vi har sett en negativ utvikling i Tyrkia de seneste årene når det gjelder menneskerettigheter. Det er avgjørende at kuppforsøket ikke brukes til å bringe opposisjonelle stemmer til taushet, sier Brende.

Han understreker at Norge støtter den demokratisk valgte regjeringen i Tyrkia, og han mener det er nødvendig med et rettsoppgjør for de ansvarlige bak kuppforsøket. Men samtidig har han merket seg at tyrkiske myndigheter vurderer å gjeninnføre dødsstraff, og han minner om at «tortur under enhver omstendighet er forbudt».