Som Kampanje skrev i går, kunngjør Kulturdepartementet i dag muligheten til å søke om status som kommersiell allmennkringkaster. Dette er den avtalen TV 2 har med staten i dag, men som går ut ved årsskiftet.

Den nye, midlertidige avtalen inneholder krav om fortsatt nyhetsproduksjon med base i Bergen. Øvrige innholdskrav i dagens avtale blir fjernet. Avtalen vil gjelde for perioden 1. januar 2017 - 31. desember 2019.

Det ligger ingen statsstøtte i avtalen.

- Nå skal vi gå gjennom utlysingen og behandle den internt både i administrasjonen og TV 2-styret, så vil vi kommentere den i etterkant, sier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sara Willand i TV 2 til Kampanje.

- Regjeringen fjerner alle innholdskrav foruten nyheter, men ligger det noen andre oppsider her slik dere ser det?

- Vi ønsker å gå gjennom utlysingen internt og kommenterer ikke på de spesifikke detaljene.

TV 2-direktøren er imidlertid glad for endelig å ha en ny avtaletekst å forholde seg til.

- Vi har gått og ventet på utlysingen med spenning, sier hun.

Les også: Regjeringen lyser ut ny TV 2-avtale

- Regjeringen er opptatt av å sikre fortsatt mangfold av medier. Vi ønsker derfor å legge til rette for kommersiell allmennkringkasting i Norge. Vi trenger en levedyktig kommersiell allmennkringkaster i tillegg til NRK. Det er viktig for mediemangfoldet at vi har en kanal med hovedsete utenfor Oslo. Et mangfold av nyheter og nyhetsproduksjon er et avgjørende fundament for et velfungerende demokrati, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland.

Kravene som er fjernet fra avtalen som nå lyses ut er blant annet krav om å bidra til å støtte norsk film- og tv-produksjon. Det vil spare TV 2 opp mot 30 millioner kroner i året.

Det vil heller ikke bli stilt krav til barne- og ungdomssendinger og krav om både nynorsk og bokmål i sendingene

Kringkasteren som får som status som formidlingspliktig allmennkringkaster vil være sikret distribusjon i kabelnett i Norge på markedsmessige vilkår.

- Endrede medievaner og endringene i mediemarkedet gjør at vi ikke lenger ønsker å stille de samme kravene for å sikre en kringkaster sendinger i kabelnettet, sier Hofstad Helleland.

Alle interesserte aktører, inkludert TV 2, er velkomne til å søke på avtalen. Frist for å søke på avtalen er satt til 4. august 2016.

Hele kunngjøringen kan du lese på regjeringen.no.