Over 1,3 millioner nordmenn fikk med seg Melodi Grand Prix på lørdag. Det er det beste seertallet for konkurransen siden 2010 og utgjorde en andel på 71,1 prosent blant hele tv-befolkningen, som regnes fra 12 år og oppover.

Les mer: 1,3 millioner så Melodi Grand Prix

- Det mest oppsiktsvekkende er oppslutningen blant tenåringene, sier Håkon Lund Sørensen hos NRK Analyse, som har tatt et dypdykk i tallene.

Han forteller at Melodi Grand Prix hadde 141.000 seere i aldersgruppen 12 til 19 år, som vanligvis ser mindre på tradisjonelt tv.

- Tallene viser at ni av ti tenåringer som så på tv lørdag, valgte å se på MGP, sier Lund Sørensen.

Totalt satt det 161.000 tenåringer foran tv-en mellom 20.55 og 23.15 på lørdag. Hittil i år har snittet ligget på 90.000, og NRK tar normalt halvparten av de unge seerne i dette tidsrommet.

- Dette er nesten en dobling. Melodi Grand Prix er i en særstilling når det gjelder å være samlende, sier Lund Sørensen.

Det mener også tv-sjef Arne Helsingen i NRK.

- Melodi Grand Prix samler alle grupper, fra store barn og opp mot pensjonsalderen. Med et så stort tv-tilbud er det å ha samle folk en større utfordring enn før. Dette viser at vi fremdeles har behov for fellespunkter i livene våre, og det er fint, sier han om det høye finaletallet.