Sent i går kveld skal Discovery har oversendt et nytt og bedre tilbud til Telenor for å få en slutt på konflikten mellom det amerikansk-eide tv-konsernet og landets største tv-distributør.

Tilbudet skal etter det Kampanje kjenner til være bedre enn det tilbudet som Telenor oversendte Disocvery i går og som ble omtalt som «null kroner». I går avviste Discovery opplysningene om at Telenor hadde beveget seg i forhandlingene og kom med et nytt tilbud til det amerikansk-eide tv-selskapet.

- Det eneste som kom ut av møtet er at Telenor nok en gang bekreftet at deres posisjon er uendret. De tilbyr fremdeles null kroner, til tross for at de har økt sine priser til kundene med mer enn 1000 kroner siden sist vi forhandlet, sa Espen Skoland, kommunikasjonsdirektør i TVNorge og Discovery Networks til Kampanje i går.

Les også: - Telenor med nytt TVNorge-tilbud

Kommunikasjonsdirektør i Discovery, Espen Skoland, ønsker i dag onsdag ikke å kommentere Kampanjes nye opplysninger, men i Discovery venter man nå på respons fra Canal Digital.

Telenor: - Bekrefter dialog
Til Kampanje bekrefter nå Telenor at et nytt tilbud er mottatt.

- Vi kan bekrefte at det er dialog, men vi ønsker ikke å kommentere ytterligere på innholdet i denne dialogen, sier informasjonsdirektør i Telenor og Canal Digital, Tormod Sandstø.

Konflikten mellom Canal Digital og Discovery dreier seg om hvor mye det Telenor-eide distribusjonsselskapet skal betale for å kunne levere Discoverys kanaler til sine kabel- og satellitt-tv-kunder. Canal Digital sitter på 45 prosent av landets tv-kunder. Det tilsvarer én million kunder og 2,5 millioner seere. I tillegg rammes Viasats kunder av konflikten, ettersom Viasat har en distribusjonsavtale med Telenor om kanalene TVNorge og Fem. Det betyr at totalt 2,8 millioner seere opplever svarte skjermer denne uken.

Les mer: TVNorge-kanalene gikk i svart hos tre millioner seere

Før helgen gikk Discovery-sjef Harald Strømme ut og hevdet prisen på én kopp kaffe var det som veltet hele forhandlingen.

- Prisøkningen vi ber om fra Telenor og Canal Digital tilsvarer én kopp kaffe, per kunde, per år. Og da snakker vi ikke om den typen du får på Starbucks. Vi snakker klassisk Friele frokostkaffe servert på en bensinstasjon. Dette er hva Canal Digital mener er et urimelig krav, skriver Strømme.

Det betyr at Discovery har bedt om rundt 25 millioner kroner mer årlig fra Canal Digital. Telenor har avvist regnestykket som «kreativt».