Håndballgutta hadde store deler av landets befolkning i ryggen da de møtte Tyskland til en nervepirrende kamp om finaleplass i håndball-EM i Polen på fredag. Det ble verken finale eller medalje på gutta, men seertallet på semifinalen stod til gull for TV3 som for første gang i historien samlet mer enn én million seere.

Hele kampen hadde et snitt på 1.080.000 seere. På det meste var det hele 1.371.000 seere innom i sluttminuttene. Den kommersielle andelen i sendetiden var på rekordhøye 79,0 prosent, og snittet for hele dagen var på 35,8 prosent for kanalen.

- Vi legger nå bak oss en fantastisk start på året, der håndballguttas elleville utvikling har gitt oss idrettsprestasjoner og seertall vi bare har drømt om. Det er utrolig morsomt at TV3s seerrekord endelig ble slått, og spesielt når det er et så fantastisk lag som gjør det, sier MTG TV-sjef Morten Micalsen.

TV3s forrige rekord var på 891.000 seere og kom da Norge møtte Danmark i håndball-EM for kvinner i 1998.

- Sjeldent mange fornøyde seere
Håndballgutta har også løftet MTG til seier i tv-konkurransen i januar. Kanalgruppen er den eneste som kan vise til vekst i årets første måned.

Les mer: TV3 vokste mest av alle i januar

617.000 så bronsefinalen. Det gjorde at TV3 fikk sin beste søndag siden 2008. Selve finalen mellom Spania og Tyskland ble sett av 274.000.

 - Vi er glade for at sendingene vi laget har blitt tatt så godt imot, og at det vises både på tilbakemeldinger og seertall. Det har vært sjeldent mange fornøyde seere på tråden, på mail og på sosiale medier, og det er selvsagt en flott bonus, sier pressesjef Line Vee Hanum.

Slo «Nytt på nytt»
Semifinalen ble også helgens mest sette program, foran «Nytt på nytt» som hadde 1.040.000 seere. «Mesternes mester» kom på tredjeplass med sine 974.000 seere.

Også «Spellemannprisen» var populær blant seerne med 866.000 seere på lørdag. Det er dog 32.000 seere færre enn på fjorårets utdeling.

TV 2 samlet 405.000 seere på fredagens «Idol»-sending, der de i første halvdel gikk i konkurranse med avslutningen på semifinalen i håndball-EM. «Senkveld» trakk 460.000 seere.

«Hver gang vi møtes» samlet 525.000 seere på lørdag, 22.000 flere enn uken før.